Sīvā galotnē Lietuvas basketbolisti piekāpjas Eiropas čempionei Spānijai (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Žygimantas Gedvila/15min.lt

Turpinot gatavošanos Eiropas čempionātam (EuroBasket 2017), Lietuvas vīriešu basketbola valstsvienība piektdien 11 000 skatītāju klātbūtnē Viļņā sīvā galotnē pārbaudes mačā ar rezultātu 78:79 (27:20, 19:16, 12:23, 20:20) piekāpās pašreizējai kontinenta čempionei Spānijai.

Mājiniekiem izdevās veiksmīgs spēles sākums un puslaika pārtraukumā lietuvieši devās ar 10 punktu pārsvaru, taču trešajā ceturtdaļā Spānijas basketbolisti cīņu izlīdzināja un galotnē svinēja uzvaru ar minimālu pārsvaru. Šīs abas komandas pirms diviem gadiem spēlēja Eiropas čempionāta finālā un arī šoruden pretendēs uz medaļām.

Spānijas sastāvā Po Gasols guva 24 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, 15 iemeta Alekss Abriness, bet Marks Gasols atzīmējās ar 9 punktiem un 8 pie groziem savāktām bumbām. Savukārt lietuviešu izlases rindās Jons Valančūns guva 21 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet Jons Mačulis pievienoja 12 punktus.

Abām komandām šī bija noslēdzošā pārbaudes spēle pirms Eiropas čempionāta. Lietuvas izlase piedzīvoja ceturto zaudējumu astoņās spēlēs, savukārt Spānija izcīnīja septīto panākumu astoņos mačos, vienīgo neveiksmi piedzīvojot pret Beļģiju, kas būs viena no Latvijas pretiniecēm «EuroBasket 2017» grupu turnīrā.

Lietuvas basketbolisti Eiropas čempionātā spēlēs B apakšgrupā, spēkojoties ar mājinieci Izraēlu, Gruziju, Itāliju, Ukrainu un Vāciju. Savukārt spāņi sacentīsies C apakšgrupā pret laukuma saimnieci Rumāniju, Melnkalni, Čehiju, Horvātiju un Ungāriju. Katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Eiropas čempionāts risināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim. Latvijas izlase D apakšgrupas spēles aizvadīs Stambulā, spēkojoties ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atjaunošanas. Pirms diviem gadiem kontinenta meistarsacīkstes valstsvienība noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības arī notika tieši Stambulā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu