Čečenijā nogalināts parlamenta deputāts

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Čečenijas reģionā piektdien dzīvību zaudējis vietējā parlamenta deputāts, pēc tam kad viņa automašīnu bija sašāvuši pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji, pavēstīja Izmeklēšanas komiteja.

«Atbilstoši provizoriskajai informācijai šodien ap plkst.8 likumdevējs pameta savas mājas un savā automašīnā brauca uz darbu. Uz šosejas Ačhojmartanas rajonā viņa automašīnu sašāva neidentificēti uzbrucēji, un tas izraisīja negadījumu, kurā likumdevējs gāja bojā,» teikts komitejas paziņojumā.

Nogalināts ir Komunistiskās partijas likumdevējs Muhmads Ashabovs, vēsta ziņu aģentūra «RIA Novosti», citējot Izmeklēšanas komitejas pārstāvi.

Komunistiskā partija ievietojusi līdzjūtību savā tīmekļa vietnē, 61 gadu veco Ashabovu dēvējot par «draugu, brāli un biedru».

Ashabovs par parlamenta deputātu kļuva pērn un vadīja lauksaimniecības komiteju.

2015.gadā viņš bija Čečenijas autoritārā līdera Ramzana Kadirova personāla vadītāja padomnieks.

Likumsargi uzbrukumu izmeklē kā slepkavību, kas pastrādāta upura oficiālā statusa dēļ.

Pamatā musulmaņu apdzīvotajā Čečenijā pēc dieviem kariem, ko tā izcīnījusi ar Maskavu, šādi klaji bruņoti uzbrukumi ir retums. Reģionu stingrā kontrolē tur Kadirova drošības struktūras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu