Dziedātājs Intars Busulis atbild uz pārmetumiem par tautas nodošanu (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašmāju mūziķis Inatrs Busulis būs redzams ne tikai «TV3» dziedošo talantu šova «X Faktors» žūrijas sastāvā, bet darbosies arī šī gada jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis» žūrijā Sočos.

Pēc šī paziņojuma viņš saņēmis daudz naidīgus komentārus un pat apvainots tautas nodošanā.

Dziedātājs intervijā ar žurnālu «Vakara Ziņas» pastāstīja, ka viņam tika piedāvāta šāda iespēja un viņš to izmantoja, jo arī pats savulaik bijis «Jaunajā vilnī» kā dalībnieks un nav bijis iemesla atteikt. Viņš aicināts būt arī šova «Slavjanskij bazar» žūrijā Vitebskā, taču bija spiests atteikt, jo sakrituši filmēšanas laiki.

«Latviešu mākslinieki «Jaunā viļņa» žūrijā, izņemot Laimu Vaikuli un Raimondu Paulu, nav bijuši. [..] Šogad esmu jau citādākā ampluā un iecelts nozīmīgā amatā.

Daudzi cilvēki saprot, ka ar ignorēšanu, ar atteikšanos, ar nepiedalīšanos, nerunāšanu, nesadarbošanos un vienkārši ar kaut kādas pozas ieturēšanu neko vispār nevar panākt. Man ir dota tā iespēja parādīt, ka nākam ar mieru. Forši ir tas, ka tur man neviens neko nesaka un nepārmet. Un es neko nesaku par viņiem. Man liekas, ka pats galvenais, lai tauta šajā drūmajā politiķu diktētajā laikmetā var atrauties no tā uzspiestā viedokļa, kas ir Latvijā un pasaulē,» «Vakara Ziņām» pastāstīja Busulis, piebilstot, ka, viņam šī pretošanās liekas nedaudz muļķīga.

Kā zināms, konkurss «Jaunais vilnis» jau trešo gadu tiks aizvadīts Sočos, Krievijā, laikā no 8. līdz 14. septembrim. Arī šogad konkursā nepiedalīsies neviens izpildītājs no Latvijas.

Jau ziņots, ka «Jaunais vilnis» Jūrmalā norisinājās katru gadu jūlija beigās no 2002. līdz 2014. gadam. Pēc tam, kad 2014. gada vasarā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs melnajā sarakstā ievietoja vairākus Kremlim draudzīgus izpildītājus, tika paziņots, ka konkurss vairs Jūrmalā nenotiks.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu