Ar ekstravagantajiem «Dūmiem un spoguļiem» noslēgsies «Re Rīga!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien noslēgsies vairākas dienas ilgušais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!: viena izrāde būs pilsētvidē, kā visus festivāla vakarus, bet otra notiks šogad īpaši iekārtotajā koncertzālē Palladium.

Ekstravaganti patiesības meklējumi

To, ka laikmetīgais cirks var palīdzēt uzdot pavisam nopietnus jautājumus un arī meklēt atbildes uz tiem, varēs redzēt ekstravagantās, šobrīd vienas no pasaulē pazīstamākajām ASV trupām - «Ricochet» izrādē «Dūmi un spoguļi». Šeit skatītāji tiks aicināti, vērojot poētisku akrobātiku, sekot intensīviem un bezkompromisa patiesības meklējumiem. Viena no trupas dibinātājām - Laura Stouksa (Laura Stokes) ir aizrautīga kustību pētniece, skatuves māksliniece un pedagoģe. «Man fiziskais liekas brīnišķīgs veids, kā izzināt metafizisko! Fiziskā pasaule ir ļoti jaudīgs veids, kā pētīt dzīves sarežģītos jautājumus,» saka māksliniece.

Izrāde notiks pl. 19.00 koncertzālē Palladium. Pēc izrādes šīgada jaunievedums - pusstundu ilga saruna ar māksliniekiem; tā ir īpaša iespēja uzdot jautājumus par izrādi un mākslu.

SUHDE Street Show from Kate & Pasi on Vimeo.

Attiecību akrobātika pilsētvidē

Kā katru festivāla vakaru, pl.18.00 notiks bezmaksas izrāde pilsētvidē. Somijas dueta «Kate & Pasi» oriģinālā un humora pilnā ielas izrāde visai ģimenei «Attiecības» atklāj attiecību stāstu starp vīrieti un sievieti, izmantojot akrobātikas elementus un žonglēšanu ar kājām. Izklausās tikpat smieklīgi, cik izskatās sarežģīti. Izrādes laikā uzzināsim, kā 50 kg smaga sieviete var pārspēt 100 kg smagu vīrieti, kā viņu dažādās personības spēj sadzīvot un kurš galu galā šajās attiecībās ir galvenais noteicējs. Kā atzīst mākslinieki, «viss sākās no krēsla un no tā, kurš tad vēlas sēdēt labākajā vietā mājās. Tālāk mēs izvērsām domu par attiecībām starp vīrieti un sievieti.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu