JKP rīkotajā «Tautas sapulcē» Rātslaukumā ieradušies vairāk nekā 400 cilvēku (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunās Konservatīvas partijas (JKP) organizēto «Tautas sapulci» Rātslaukumā trešdienas vakarā apmeklēja vairāk nekā 400 cilvēku.

Kā novēroja aģentūra LETA, pasākuma sākumā klātesošie vienojās himnas dziedājumā, pēc kura uz skatuves kāpa JKP līderis Jānis Bordāns. Viņš uzsvēra, ka nedrīkst pieļaut, ka valstī turpinās situācija, kurā viss notiek pēc sarunāšanas principa. Politiķis aicināja klātesošos rīkoties un uzņemties atbildību ne tikai par savu stūrīti, bet valsti kopumā.

Klātesošie bija bruņojušies ar plakātiem, kurus pirms pasākuma tā dalībniekiem izdalīja rīkotāju pārstāvji. Uz plakātiem bija pausts aicinājums ievērot likumus, kā arī «nebarot oligarhus».

JKP pārstāvji norādīja, ka cilvēkiem uz šādiem mītiņiem būtu jāsanāk katru mēnesi, jo tādā veidā veidojoties demokrātiska sabiedrība.

Uz pasākumu pārsvarā bija ieradušies vecāka gadagājuma cilvēki. Partijas pārstāvji no skatuves aicināja jauniešus būt aktīvākiem.

Politiķu un kultūras darbinieku teiktajās uzrunās galvenokārt tika pausts nosodījums tā dēvētajiem oligarhiem un pastāvošās varas nespējai ieviest kārtību valstī. Daudz kritikas bija veltīts arī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim. Sanākusī publika uz šo kritiku reaģēja ar ovācijām.

Runātāji bieži atsaucās uz tā dēvētajām oligarhu sarunām, vienlaikus uzsverot, ka arī ar deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) ievēlēšanu «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas amatā politiķi turpina ņirgāties par tautu.

Klātesošie tika aicināti aktīvi iesaistīties politiskajās norisēs un atbalstīt partijas, kas nesadarbojas ar oligarhiem un Krievijas varu.

Bijusī Rīgas domes «Vienotības» deputāte Sarmīte Ēlerte pauda aicinājumu atbalstīt arī tādus politiskos spēkus, kas iestājas par partiju finansēšanu tikai no valsts budžeta, tādējādi izvairoties no apšaubāmiem ziedotājiem.

Pasākumā aktīvi tika reklamēta mājaslapa «nebarooligarhu.com», kurā cita starpā apkopoti uzņēmumi, kas esot saistīti ar oligarhiem. «Kā vien vari - izvairies no šeit apkopotajiem uzņēmumiem, jo tie tieši un netieši vairo oligarhu bagātību, kas tiek izmantota pretvalstiskām darbībām,» teikts JKP rīkotā pasākuma laikā reklamētajā mājaslapā.

Kā ziņots, Rātslaukumā notikušā pasākuma mērķis bija saistībā ar problēmām «Oligarhu lietas» parlamentārajā izmeklēšanā prasīt «atdot varu tautai, kā to skaidri un gaiši nosaka Satversme».

JKP pārstāvji norāda, ka, lai gan darbu ir sākusi parlamentārā izmeklēšanas komisija, kam būtu jāvērtē oligarhu sarunas un lietas izmeklēšanas «izčākstēšanas» iemesli, tomēr «komisijas darba sākums pagaidām ir vien sāpīgs kauns, jo deputāti par komisijas vadītāju ir iecēluši Sudrabu, kura minēto sarunu kontekstā parādās kā [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam vēlama premjera amata kandidāte».

«Tāpat šai deputātei acīmredzot nebūs pielaide valsts noslēpumam. Tātad, viņa varēs tikai tēlot, ka kaut ko izmeklē, lai arī ar materiāliem iepazīties nevarēs. Tā ir darba imitācija un valsts naudas izšķiešana. Saeimas izmeklēšanas komisijas līdzšinējās aktivitātes liecina - oligarhu laiki Latvijā nav beigušies. Arī Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rīcība liecina - viņš līdzšinējo kārtību akceptē. Mēs prasām šo savdabīgo nabas saiti pārcirst,» uzsvērts paziņojumā.

JKP norāda, ka 23.augusts tautas atmiņā ir viena no vistraģiskākajām dienām. «Tieši šajā dienā 1939.gadā tika parakstīts noziedzīgais Molotova-Ribentropa pakts. Taču latviešu tautas atmiņā šīs datums arī ir saistīts ar cerībām, tautas spēku, kas spēj iedvesmot daudzus. Proti, 1989.gadā notika Baltijas ceļš,» pauž JKP pārstāvji.

Politiķi norāda, ka Molotova-Ribentropa pakta sekas nav likvidētas, tāpēc, ka joprojām «mūsu likteni nosaka citi».

JKP pauž, ka partijas «Latvijai un Ventspilij» līderis Aivars Lembergs ir gaidīts un respektēts viesis Saeimā un pie koalīcijas sarunu galda un ka oligarhu varas nostiprināšanās ir cieši saistīta ar kolaborantu izveidoto un atbalstīto sistēmu.

«Mums Molotova-Ribentropa pakta sekas ir jālikvidē pilnībā. Ir jāgāž čekistu un citu padomju sistēmas draugu iniciētā sistēma. Beidzot no tiesas ir jāatjauno princips, ka Latvijas suverēnā vara pieder Latvijas tautai. Tikai tad, kad lēmumus valstī pieņems tautas ievēlētie Saeimas deputāti, ne oligarhi viesnīcu numuriņos vai pirtīs, Satversmes darbību varēs uzskatīt par atjaunotu,» akcentē politiskā spēka pārstāvji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu