Artūrs Irbe pievienojas HK «Kurbads» treneru kolektīvam (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Visu laiku labākais Latvijas vārtsargs Artūrs Irbe pievienojies Latvijas čempionvienības hokejā «Kurbads» treneru korpusam, vēsta vienības mājas lapa. Viņš palīdzēs gan pieaugušo komandas, gan bērnu komandu vārtsargiem pilnveidot meistarību!

Irbe jau sācis atsevišķas nodarbības uz ledus ar komandas vārtsargiem Uldi Čalpu, Guntaru Reisu un Nilu Grīnfogelu, kuriem uz vairākām nodarbībām pievienojies arī Kristers Gudļevskis, gatavojoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas «Islanders» treniņnometnei.

«Artūra Irbes klātbūtne vien ir iedvesmojoša, viņa atrašanās uz ledus vien motivē katru mazāko epizodi nostrādāt ar maksimālu atdevi un ieklausīties katrā vārdā,» par Artūru Irbi treniņu procesā stāsta Uldis Čalpa. «Spēlējot NHL, vārtsargu treniņus viņš organizēja pats, tāpēc uzdevumus viņš veidoja tā, lai ir interesanti gan spēlētājiem, gan vārtsargiem, bieži vien spēlējot uz rezultātu. Strādājot ar mums, šī iezīme nav pazudusi, un tas treniņus padara sportiski daudz interesantākus. Lielu uzmanību pirms sezonas pašlaik pievēršam slidošanai un kustībai uz metienu.»

Irbe bija Vašingtonas «Capitals» vārtsargu treneris no 2009. līdz 2011. gadam un šos pašus pienākumus pildīja arī Bufalo «Sabres» komandā 2015. gada sezonā, kad komandas sastāvā spēlēja arī Zemgus Girgensons.

Kā spēlētājs Irbe pasaules secīgākajā hokeja līgā NHL aizvadījis 13 sezonas četru dažādu komandu sastāvā, 2002. gada sezonā spēlējot Stenlija kausa finālā Karolīnas «Hurricanes» rindās. Divas reizes piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē.

Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionātā piedalījies deviņas reizes, spēlējis Soltleiksitijas un Turīnas olimpiskajās spēlēs. Turīnā bija arī Latvijas olimpiskās komandas karognesējs atklāšanas ceremonijā. Irbe ir divkārtējs pasaules čempions un 1990. gada čempionāta labākais vārtsargs.

2010. gadā Irbi uzņēma IIHF slavas zālē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu