«Otra puse» izdod labāko dziesmu izlasi, izziņo koncertu «Palladium»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Otra puse» svin 25 gadu jubileju, izdodot dziesmu izlasi – «Otra puse. Labākās dziesmas. Notis. Vārdi». Grāmatā iekļauti divi mūzikas diski un 32 dziesmu notis ar vārdiem. Dubultdisks būs pieejams no 23. augusta visās Latvijas grāmatnīcās un citās tirdzniecības vietās. Albuma prezentācija notiks 23. augustā grāmatnīcā «Valters un Rapa» Aspazijas bulvārī 24, laikā no plkst. 14 līdz 15, kur fani varēs iegādāties diskus par īpašu fanu cenu, saņemt autogrāfus un veidot kopbildes.

Tāpat 23.augusts ir tā diena, kad tiek laists klajā nākamais – 2017.gada singls ar nosaukumu «Taurenis», kas tiek izpildīts duetā ar Antru Stafecku. Šai dziesmai mūzikas un vārdu autors ir Ivars Kurpnieks, kurš tāpat ir vārdu autors lielākai daļai dziesmu no «Otras puses» repertuāra.

«Vieglais taureņa lidojums virs smagajiem akmeņu kalniem. Visskaistākās lietas slēpjas mazās niansēs, un ja taurenis lido virs zieda, un ja abi paliek kopā, tad tas ir visskaistākais, kas var notikt mūsu dzīvē. Mums viss jādara viegli un gaiši! Šo dziesmu īpaši vēlos veltīt savai meitai Rūtai!» – tā saka dziesmas «Taurenis» mūzikas un vārdu autors Ivars Kurpnieks, kurš arī pateicas visiem māksliniekiem, kas piedalījušies šā singla īstenošanā, – Normundam Pauniņam, Antrai Stafeckai, aranžētājam un producentam Ivaram Makstniekam.

Savukārt Palladium koncertā kopā ar grupu «Otra puse» uzstāsies arī talantīgā dziedātāja Antra Stafecka, ar kuru grupai izveidojusies cieša sadarbība tādās duetu dziesmās kā «Uzzīmē mani», «Kopā» un «Es tev». Koncertā piedalīsies arī vairāki mākslinieki, ar kuriem visu šo 25 gadu laikā bijusi veiksmīga sadarbība, tādi kā Aija Andrejeva, Dināra Rudāne, Aigars Grāvers, Aigars Krēsla, Arnolds Kārklis un citi. Pārdošanā pirmās 300 biļetes par īpašo fanu cenu 15 eiro.

1992.gada augustā grupas «Jumprava» līderi Aigars Grāvers un Aigars Krēsla nodibināja jaunu projektu ar nosaukumu «Otra puse», pieaicinot nevienam nepazīstamu dziedātāju Normundu Pauniņu un taustiņinstrumentālistu, komponistu Ivaru Makstnieku.

Jaunais projekts devās studijā un ierakstīja tādus hitus kā «Pēc lietus» un «Balāde par trim saucieniem». Tā paša gada rudenī «Otra puse» devās savā pirmajā koncertturnejā visā Latvijā.

Normunds Pauniņš saka: «Jubilejas turnejas ietvaros atskatīsimies uz mūsu 25 gadu laikā paveikto un prezentēsim dubultalbumu ar nosaukumu «Labākās dziesmas. Notis. Vārdi».

Esmu ļoti priecīgs un laimīgs, ka neskatoties uz to, ka pagājuši tik daudzi gadi, mūsu dziesmas, pat tās, kuras savu pirmatskaņojumu piedzīvojušas 1992. gadā, joprojām ir dzīvas un tautā mīlētas.

Gandarījums par to, ka šobrīd mēs kā grupa esam vairāk saliedēti kā jebkad. Mēs, kā labi nogatavojies vīns, ar katru gadu kļūstam labāki un skanīgāki.»

2017.gada koncertos skanēs «Otras puses» populārākie hiti «Vēstules», «Ieskaties», «Nakts vai rīts», «Dievs dod», «Rīga», «Kā nav, tā nav», «Pēc lietus», «Uzzīmē mani», «Savādā», «Jūtu ceļotājs», «Kopā» un «Es tev», «Ave Pali», kā arī daudzi citi.

Sākta biļešu tirdzniecība arī uz citiem koncertiem, kuros piedalīsies grupa «Otra puse» un Antra Stafecka:

21. oktobrī Ventspils teātra namā «Jūras vārti»,

28. oktobrī Vidzemes koncertzālē «Cēsis»,

23. novembrī Jelgavas kultūras namā,

1. decembrī Rīgā, koncertzālē Palladium.

Biļetes iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv un citās Biļešu servisa kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu