Lietuvas izlasei nosaukts sastāvs dalībai EuroBasket 2017

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Daiņus Adomaitis paziņojis komandas 12 spēlētāju sastāvu, kādā Eiropas vicečempione piedalīsies EuroBasket 2017 turnīrā.

Treneris Adomaitis, kurš savas spēlētāja karjeras pēdējās sezonas pavadīja Latvijas klubā «Barons»/LMT vienībā no 2007. līdz 2009.gadam, izvēlējies komandas spēlētājus, ar kādiem piedalīties Eiropas čempionātā.

Lietuvas valstsvienības sastāvā iekļuvuši Mantas Kanietis, Donāts Motejūns, Mindaugs Kuzminsks, Jons Valančūns, Jons Mačulis, Lukass Lekavičs, Martins Gecevičs, Artūrs Milaknis, Artūrs Gudaitis, Edgars Ulanovs, Mariušs Grigonis un Eimants Bendžuss.

Turpinot gatavošanos čempionātam, Lietuvas izlase trešdien pārbaudes spēlē tiksies ar Islandi, savukārt piektdien Viļņā paredzēts duelis ar Eiropas čempioni Spāniju.

Pēc pārbaudes spēļu cikla beigām dažas dienas komandu atstās Motejūns, kurš dosies uz ASV saistībā ar ģimenes pieaugumu, taču uz Eiropas čempionātu viņš būs atpakaļ ierindā.

Eiropas čempionātā Lietuva spēlēs B apakšgrupā, mačus aizvadot Telavivā. Latvijas kaimiņienei būs jātiekas ar Ukrainu, Gruziju, Itāliju, Vāciju un mājinieci Izraēlu.

Lietuvas izlase iepriekšējos divos Eiropas čempionātos (2015. un 2013.gadā) izcīnīja sudraba medaļas. Tāpat lietuviešu rēķinā kontinenta meistarsacīkstēs ir trīs zelti (1937., 1939. un 2003.gadā) un bronza 2007.gadā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā sestdienā pilnā «Arēnā Rīga» (aptuveni 10 500 skatītāju) pārbaudes spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 87:77 pārspēja Lietuvas basketbolistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu