Vidzemes Augstskolas rektora amatā atkārtoti apstiprina Krūmiņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru kabinets otrdien Vidzemes Augstskolas rektora amatā atkārtoti apstiprināja līdzšinējo rektoru Gati Krūmiņu.

Krūmiņš ir vēstures zinātņu doktors, kurš pirmo reizi augstskolas rektora amatā apstiprināts 2013.gadā. Šovasar Krūmiņu par rektoru atkārtoti ievēlējusi Vidzemes Augstskolas Satversmes sapulce. Krūmiņa kandidatūru atbalstīja 27 no 34 sanākušajiem Satversmes sapulces locekļiem.

Krūmiņš līdz darbam Vidzemes Augstskolā ir vadījis Latvijas Jauno zinātnieku apvienību, aktīvi iesaistoties Latvijas zinātnes politikā, ir daudzu zinātnisku un populārzinātnisku publikāciju autors, pēdējo gadu laikā iznākušo grāmatu «Deviņu vīru spēks» un «Latvijas tautsaimniecības vēsture» sastādītājs un zinātniskais redaktors. Krūmiņam ir piešķirtas Latvijas Zinātnes padomes eksperta tiesības vēsturē un ekonomikā.

Vidzemes Augstskola ir valsts augstskola un zinātniska institūcija, kas piedāvā 17 studiju programmas Sabiedrības zinātņu un Inženierzinātņu fakultātēs koledžas, bakalaura, maģistra un doktora studiju līmeņos, pētniecība tiek īstenota Vidzemes Augstskolas struktūrā ietilpstošajos Sociālo, ekonomisko un humanitāro zinātņu institūtā (HESPI) un Sociotehnisku sistēmu inženierijas institūtā (SSII).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu