Rūnijs gūst savus 200.vārtus Anglijas futbola premjerlīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Anglijas futbola zvaigzne Veins Rūnijs pirmdien guva savus 200.vārtus Anglijas premjerlīgā, bet viņa pārstāvētā Liverpūles «Everton» viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Mančestras «City».

Rūnijs ar 200 vārtiem ir otrais visu laiku rezultatīvākis premjerlīgas futbolists, atpaliekot no Alena Šīrera, kurš laika posmā no 1988. līdz 2006. gadam guva 260 vārtus.

Rūnijs spēles 35. minūtē atklāja cīņas rezultātu, pretī vārtiem saņemdams Dominika Kelverta-Levina piespēli un raidīdams bumbu pretinieku cietoksnī. Pirmā puslaika beigās «City» saņēma otru triecienu, jo divas dzeltenās kartītes dažu minūšu laikā nopelnīja aizsargs Kails Vokers, kuram laukums bija jāatstāj.

Otro puslaiku spēlējot mazākumā, «City» tomēr izdevās panākt neizšķirtu. Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām ar precīzu sitienu atzīmējās Rahīms Stērlings, kuram bumbu pa sitienam nolika «Everton» aizsargs.

Tāpat kā «City», arī «Everton» maču noslēdza desmit vīru sastāvā, jo divas minūtes pirms pamatlaika beigām pie otrās dzeltenās kartītes tika franču pussargs Morgans Šneiderlēns.

Rūnijs iepriekš 13 gadus bija pārstāvējis titulēto Mančestras «United», kļūstot par šā kluba visu laiku rezultatīvāko spēlētāju, bet šovasar atgriezās «Everton» komandā, ko viņš pārstāvēja pirms tam.

Ar spēli Mančestrā noslēdzās premjerlīgas jaunās sezonas otrās kārtas izspēle. Pirmajās divās kārtās pie divām uzvarām tikusi Mančestras «United», Vestbromvičas «Albion» un debitante Hadersfīldas «Town».

Savukārt sestdien Mančestras «United» jaunās sezonas otrās kārtas spēlē ar 4:0 (1:0) viesos sagrāva Svonsī «City». «United» sezonu iesākuši ar astoņiem vārtiem divās spēlēs, jo pirmajā kārtā ar 4:0 savā laukumā sagrāva arī Vesthemas «United».

Tikmēr pārsteidzoši labo sezonas sākumu turpina Anglijas premjerlīgas debitante Hadersfīldas «Town», kas svētdien savā laukumā ar 1:0 (0:0) apspēlēja Ņūkāslas «United». Svētdien pie pirmās uzvaras šajā sezonā tika pērnās sezonas čempione Londonas «Chelsea», izbraukumā ar 2:1 (1:0) pieveicot spēcīgo Totenhemas «Hotspur».

Tikmēr negaidītu zaudējumu šajā kārtā cieta Londonas «Arsenal», kas viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Stokas «City». Ar diviem vārtiem sestdien atzīmējās Vesthemas «United» jaunieguvums meksikāņu uzbrucējs Havjers Ernandess jeb Čičarito, taču komanda ar 2:3 (1:2) viesos zaudēja «Southampton», kurai uzvaru kompensācijas laika trešajā minūtē nokārtoja angļu uzbrucējs Čārijs Ostins.

Savukārt uzvaru izcīnīja «Liverpool», kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Londonas «Crystal Palace». Tāpat panākums arī 2016.gada čempiones Lesteras «City» kontā, komandai savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzveicot Braitonas un Houvas «Albion», kas Anglijas augstākajā līgā atgriezusies pēc 34 gadu pārtraukuma. Vēl sestdien Vestbromvičas «Albion» viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja «Burnley», bet «Watford» pretinieku laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja «Bournemouth».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu