«Splendid Palace» atklāj jauno sezonu ar necenzētu «Lielo pastaigu» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

22. augustā, «Splendid Palace» aicina kopīgi atklāt jauno sezonu ar vienu no visu laiku iemīļotākajām komēdijām – restaurēto kinomākslas darbu «Lielā pastaiga» ar leģendāro franču komiķi Luiju de Finesu. Paralēli šajā vakarā kino gardēžus lutinās filma «Pēterburga. Tikai ar mīlestību», ko radījušas šī brīža Krievijas kulta režisores. Savukārt atklāšanas nedēļas izskaņā kinoteātra telpās otro reizi norisināsies «Dāņu kino vasaras festivāls» ar izcilās dāņu režisores Anettes K. Olesenas dalību.

Otrdienas vakarā, plkst. 19.00 sezonu uz lielā ekrāna paredzēts atklāt ar komēdiju «Lielā pastaiga» (La Grande Vadrouille), kas ir kinoteātra atklāšanas galvenais notikums. Filma, kuras darbība norisinās Otrā pasaules kara laikā Francijā, tiek uzskatīta par vienu no izcilākajām komēdijām, tāpēc likumsakarīgi, ka biļetes uz šo filmu tika izpirktas vairāk nekā nedēļu pirms demonstrēšanas. Līdztekus šim seansam, plkst. 19.30 mazajā zālē tiks demonstrēta 2016. gada filma «Pēterburga. Tikai ar Mīlestību» (Петербург. Только по любви), kurā attēlota viena no skaistākajām Krievijas pilsētām - Sanktpēterburga. Radot filmu, tās veidotājas vēlējušās izpaust savas jūtas pret pilsētu, ko mīl.

Īsi pirms klasiskās franču komēdijas ar ievadlekciju uzstāsies godājamais kino zinātnieks Viktors Freibergs, kurš, sev ierastajā, komiskajā manierē, pastāstīs par galvenajām atšķirībām starp visiem labi zināmo filmu un šo – oriģinālversiju bez cenzūras. Daira Āboliņa, kino «Splendid Palace» mākslinieciskā vadītāja un kuratore: «Mūsu kinoteātris pēc sava satura un formas ieguvis gan kino, gan teātra ampluā, kur gandrīz ik viena filma un pasākums tiek svinēti kā lieli notikumi. Ne velti tas ieguvis saukli «Vieta, kur svin kino», tāpēc arī mēs rūpējamies, lai pie mums būtu tiešs kontakts ar skatītāju».

Piektdien, turpinot sezonas atklāšanas nedēļu, plkst. 19.30 sāksies «Dāņu kino vasaras festivāls», kas norisināsies no 25. līdz 27. augustam un skatītājiem piedāvās noskatīties vairākas izcilas dāņu kinofilmas.

www.splendidpalace.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu