Nadals savu atgriešanos ATP pirmās raketes godā nosauc par «neticamu»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Spāņu tenisa zvaigzne Rafaels Nadals uzskata, ka viņa pirmdien notikusī atgriešanās ATP ranga galvgalī ir neticama.

31 gadu vecais sportists ranga vadību pārņēmis pirmo reizi kopš 2014.gada jūlija. Tas, ka viņš pakāpsies uz pirmo vietu kļuva zināms pirms nedēļas, kad titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers traumas dēļ atsauca dalību no Sinsinati «Masters 1000» sērijas turnīra. Līdz šim ranga līderis bija brits Endijs Marejs, tomēr arī viņš traumas dēļ nepiedalījās Sinsinati sacensībās.

Šogad Nadals Francijas atklātajā čempionātā izcīnīja savu 15.uzvaru «Grand Slam» turnīru vienspēlēs.

Iepriekš Nadals pasaules pirmās raketes lomā pavadījis 141 nedēļu. Zīmīgi, ka pirmoreiz viņš 2008.gadā vadību pārņēma tieši pēc Sinsinati turnīra, tomēr karjeras laikā sportistu regulāri nomocījušas kāju traumas. Nadals iepriekšējo reizi ranga līderpozīcijā atradās no 2013.gada 7.oktobra līdz 2014.gada 6.jūlijam, tomēr tagad sportists atzīst, ka šaubījās par to vai kādreiz vēl atgūs vadošo pozīciju.

«Būt pirmajam numuram pēc tā, kas noticis pēdējos pāris gados, ir kaut kas neticams,» Nadalu citē Tenisa profesionāļu asociācija (ATP).

Nadals pagājušās nedēļas Sinsinati turnīrā nepārvarēja ceturtdaļfinālu, zaudējot austrālietim Nikam Kirim, bet 2015.gada vidū viņš ATP rangā bija nokritis līdz 13.vietai.

Spāņa atgriešanos virsotnē nedēļu pirms ASV atklātā čempionāta, kas ir gada noslēdzošais «Grand Slam» turnīrs, sveicis ATP prezidents Kriss Kermods.

«Pirmās vietas atgūšana deviņus gadus pēc tās sasniegšanas pirmo reizi ir nebijis gadījums,» viņš sacīja. «Karjeras laikā Rafa ir sasniedzis rekordu un šis ir iespaidīgs kā jebkurš cits. Tas apstiprina centību un ilgmūžību, tāpēc mēs viņu sveicam ar šo pārsteidzošo sasniegumu.»

Nadals ATP rangā uz otro vietu nobīdījis Mareju, kurš līderis bija kopš pagājušā gada novembra, bet trešais joprojām ir šovasar Vimbldonas čempionātā jau astoto reizi uzvarējušais Federers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu