Mākslas mīļotāji bauda starptautisko mākslas gadatirgu «Jurmala art fair 2017»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Zaleskis

No 19. līdz 22.augustam Jūrmalā, pludmales kompleksa «Legend Beach» teritorijā pirmo reizi notiek starptautisks mūsdienu mākslas gadatirgus «Jurmala Art Fair». Gadatirgū ir pārstāvētas galerijas un mākslinieki no 12 valstīm: ASV, Vācijas, Itālijas, Francijas, Krievijas, Kongo, Taipejas, Kipras, Ukrainas, Kazahstānas, Azerbaidžānas un Latvijas.

19.augustā notikusi svinīga izstādes atklāšana. Par viesiem kļuvuši daudzi jo daudzi mūsdienu mākslas cienītāji, mecenāti, mākslas pazinēji, ārzemju viesi, kā arī pirmā starptautiskā gadatirgus «Jurmala Art Fair» dalībnieki.

Viens no tādiem viesiem ir leģendārais Ņujorkas fotogrāfs Roberts Vitmens. Vitmens ir slavens fotogrāfs, kurš sadarbojas ar vadošajiem pasaules izdevumiem un reklāmas aģentūrām, tostarp «Esquire», «Cosmopolitan», «Men’s Health», «McCann Erickson». Tāpat viņš ir veidojis mākslinieciskus Ņujorkas skatus, personīgus Mihaila Barišņikova un dziedātāja Prince fotoportretus. Uz Jūrmalu smalko mirkļu tvērējs atveda savu slaveno izstādi «Mihails Barišņikovs».

Atklāšanas viesi bija iespaidoti ar projekta saturu un izstādīto darbu līmeni. Mākslas tirgus eksperti pieminēja, ka ir izdevies organizēt pasaules līmeņa starptautisku pasākumu.

Iecerēts, ka «Jurmala Art Fair» kļūs par ikgadēju mākslas profesionāļu tikšanās vietu: mākslas galerijas, eksperti un kritiķi, kolekcionāri un mākslas pazinēji no visas pasaules atklāj jaunu mākslas teritoriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu