Fiktīvas laulības organizēšanas krimināllietā iesaistītā amatpersona turpina strādāt PMLP

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iekšējās drošības biroja (IDB) izmeklētajā kriminālprocesā par fiktīvas laulības organizēšanu iesaistītā amatpersona turpina strādāt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP), apliecināja PMLP.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā darbinieks šobrīd pilda citus ar iepriekšējo amatu nesaistītus pienākumus, jo nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta likumā paredzētajā kārtībā.

Pārvaldē norādīja, ka amatpersona iepriekš neieņēma vadošu amatu. Detalizētāku informāciju izmeklēšanas dēļ PMLP nevarot sniegt.

Jau ziņots, ka IDB izmeklēšanā radušās aizdomas, ka nozieguma izdarīšanā iesaistītās personas mantkārīgā nolūkā, personu grupā ārvalstniekam organizējušas fiktīvu laulību, kā arī tika radīti citi priekšnoteikumi, lai trešās valsts pilsonis varētu iegūt likumīgas tiesības uzturēties Latvijā. Samaksa par šādiem pakalpojumiem veikta vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Kriminālprocesā veiktas vairākas kratīšanas, kuru laikā izņemti lietiskie pierādījumi.

Aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. IDB tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu