Ūdrītis mūziķu atbalsta nometnē atkal ir radošs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Veronika Vilhelma

No 14. līdz 17. augustam Talsu novadā norisinājās radošā nometne mūziķiem, kurus piemeklējušas dažāda rakstura veselības un sadzīves problēmas. Nometnē piedalījās mūziķi, kuriem fonds «Līdzskaņa» līdz šim ir sniedzis palīdzību, – Rolands Balodis-Ūdris un Valdis Atāls.

Nometnes mērķis bija sekmēt šo mūziķu pašnoteikšanos un uzdrīkstēšanos radīt, tādējādi palīdzot viņiem atgriezties muzikālajā vidē. Tās ietvaros mūziķi radīja kopīgus skaņdarbus, muzicēja, gleznoja un apmeklēja iedvesmas seminārus.

«Mēs sanācām kopā, lai kopā radītu, lai viens otrā klausītos.

Es ļoti priecājos, ka šajā nometnē bija Ūdrītis. Ar viņu sarunājoties, ar viņu jokojot, es redzu viņa reakciju un saprotu, ka viņa dvēsele ir dzīva, jo viņš reaģē uz humoru.

Un tā ir ļoti laba pazīme. Un es ļoti priecājos, ka mūsu darbs, šis iedvesmas darbs, kalpos tieši cilvēkiem, kuriem ir visgrūtāk. Mēs šajās dienās radītās dziesmas, dzejas un mākslu veltīsim tiem, kuriem to vajag visvairāk, kam šobrīd ir visgrūtāk,» ar saviem iespaidiem dalījās nometnes dalībnieks, dzejnieks Valdis Atāls.

Kopā ar Ūdri un Atālu nometnē piedalījās arī fonda «Līdzskaņa» draugi un atbalstītāji Olga Rajecka, Aija Andrejeva, Elza Rozentāle Atis Zviedris, Dambis (Raimonds Lagimovs), Māris Elksnis, Gints Saulītis, Herberts Blumbergs, Ilona Balode-Ūdre, Krišjānis Kupcāns, Reinis Briģis un citi.

Foto: Veronika Vilhelma

Nometnes laikā dalībnieki, savstarpēji kontaktējoties un daloties pieredzē, radīja jaunus skaņdarbus, kuri pie klausītājiem nonāks jau šā gada rudenī, tostarp dziesma ar nosaukumu «Pirms», kas ceturtdien dzīvajā izpildījumā tika pirmatskaņota «Kurzemes radio» ēterā. Tāpat mūziķi darbojās radošajās darbnīcās, tai skaitā greznošanas meistarklasēs, kā arī piedalījās Māra Beltes vadītajā lekcijā «Psiholoģiskās manipulācijas un to neitralizācija».

Foto: Veronika Vilhelma

Nometne tapa, pateicoties finansiālajam atbalstam, ko sniedza veikalu ķēde LaTS un Talsu novada dome. Fonds «Līdzskaņa» pateicas arī Talsu mākslas skolai, Latvijas Raflinga un ūdenstūrisma federācijai, Buratino teātrim, Cafe Leningrad un gleznošanas pasniedzējai Līvai Graudiņai.

Biedrības «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» fonds «Līdzskaņa» atbalsta izpildītājus un fonogrammu producentus, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē, bet šobrīd dažādu iemeslu dēļ vairs nevar aktīvi darboties mūzikas nozarē. Piedāvātās palīdzības spektrs ir ļoti plašs - tiek sniegts finansiāls, praktisks un emocionāls atbalsts izpildītājiem un fonogrammu producentiem, sniegta palīdzība pārvarēt pēkšņus zaudējumus un grūtības dzīvē, kas liegušas māksliniekam attīstīt savu radošumu, tādējādi izolējot mākslinieku no ierastās vides. Sociālā atbalsta fonds dibināts 2017.gada februārī un līdz šim sniedzis palīdzību pieciem mūziķiem.

www.lidzskana.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu