Latvijas basketbolisti bez Porziņģa un Strēlnieka sagrauj Rumāniju (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nespēlējot Kristapam Porziņģim un Jānim Strēlniekam, ļoti pārliecinošu uzvaru pārbaudes spēlē, gatavojoties Eiropas čempionātam (EČ), svētdien izcīnīja Latvijas basketbola izlase, kas «Arēnā Rīga» ar rezultātu 98:68 (26:12, 30:19, 21:17, 21:20) sagrāva Rumānijas valstsvienību. Šī komanda ir līdz šim vājākais pretinieks, ar kuru pārbaudes spēļu ciklā tikušies Latvijas basketbolisti.

Latvijas izlases rindās pa 14 punktiem iemeta Dāvis Bertāns un Jānis Timma, kamēr 13 punktus pievienoja Mārtiņš Meiers, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas. Tikmēr 12 punkti Dairim Bertānam un Andrejam Gražulim.

Latvijas izlase šo maču sāka ļoti pārliecinoši, veicot 9:0 izrāvienu un jau nepilnu četru minūšu laikā iekrājot desmit punktu pārsvaru, bet pirmo ceturtdaļu izdevās noslēgt jau ar 26:12. Arī pirmā puslaika turpinājumā spēles gaita būtiski nemainījās, Rumānijas komandai vien retu reizi izrādot cienījamu pretestību. Lielajā pārtraukumā mājinieki devās ar 25 punktu vadību (56:31).

Otrajā puslaikā abu komandu cīņa bija nedaudz līdzvērtīgāka, tāpēc Latvijai ievērojami savu pārsvaru neizdevās palielināt, lai gan tas tāpat bija 30 punktu robežās. Noslēgumā, pateicoties Kristapa Janičenoka pēdējo sekunžu metienam no centra, Latvijas izlase uzvarēja ar 30 punktu pārsvaru - 98:68.

Latvijas izlases rindās šajā mačā mikrotraumu dēļ nebija Porziņģa un Strēlnieka, tāpat vēl joprojām nespēlēja Ojārs Siliņš, kuram arī ir veselības likstas. Savukārt laukumā devās pret Lietuvu nespēlējušie Janičenoks, Artūrs Ausējs un Iļja Gromovs.

Latvijas izlase sestdien pārpildītā «Arēnā Rīga» vasaras gaidītākajā pārbaudes mačā ar rezultātu 87:77 pārspēja principiālo pretinieci Lietuvas valstsvienību. Dienu iepriekš ar lietuviešiem tikās arī rumāņi, kuri cieta zaudējumu ar 64:97.

Latvijas izlasē Eiropas čempionātam ar pilnu jaudu pirms šī pārbaudes turnīra gatavojās 13 spēlētāji, bet vēl divus pagaidām ierobežo veselības stāvoklis, kamēr ceturtdien tika paziņots, ka aizsargs Dāvis Lejasmeiers muguras savainojuma dēļ uz vietu izlasē vairs nepretendē.

Ceturtdien atvieglotā režīmā - bez fiziskajiem kontaktiem - treniņā darbojās Ojārs Siliņš, kuram pirmdien būs atkārtota medicīniskā pārbaude, bet sapūstais kakls neļāva trenēties Mārtiņam Meieram, kurš gan sestdien bija laukumā. Sestdienas mačam pieteikts bija Kristaps Janičenoks, taču laukumā viņš nedevās.

Latvijas un Rumānijas izlases savā starpā spēkojušās 17 reizes, latviešiem gūstot deviņas uzvaras. Iepriekšējā tikšanās bija 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad abos savstarpējos mačos uzvarēja Latvijas izlase.

Pārbaudes spēļu grafiks

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi 87:67
  • 29. jūlijā Tamperē ar Somijas izlasi 85:81
  • 4. augustā Klaipēdā ar Gruzijas izlasi 69:73
  • 5. augustā Klaipēdā ar Polijas izlasi 76:80
  • 11. augustā Rīgā ar Polijas izlasi 77:65
  • 19. augustā Rīgā ar Lietuvas izlasi 87:77
  • 20. augustā Rīgā ar Rumānijas izlasi 98:68
  • 24. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Čehijas izlasi (LTV7 tiešraide)

Eiropas čempionāts risināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim. Latvijas izlase grupu turnīra spēles aizvadīs Stambulā, spēkojoties ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju. Četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pērn Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas. Savukārt 2015.gada Eiropas čempionātā, kas daļēji notika arī Latvijā, labāko astotniekā izdevās iekļūt.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu