Pļaviņš: Esmu pārāk jauns, lai beigtu karjeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Viens no Latvijas vadošajiem pludmales volejbolistiem Mārtiņš Pļaviņš pēc veiksmīgā snieguma Eiropas čempionātā negrasās likt punktu savai karjerai, atklāja sportists.

Pļaviņš un Haralds Regža sestdien cieta zaudējumu Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā, meistarsacīkstes noslēdzot dalītā piektā vietā.

Pļaviņš/Regža, kuriem turnīrā bija 16.numurs, ar rezultātu 0-2 (19:21, 19:21) piekāpās ar sesto numuru izliktajiem Nīderlandes sportistiem Aleksandram Broiveram un Robertam Mēuvsenam, kuri pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļas.

«Viņi abos setos iekrāja vadību. It kā vēl noķērām, bet viņiem joprojām bija iniciatīva. Pēdējo servi gribēju veikt pa Broiveru, bet trāpīju pa Mēuvsenu un viņš pārliecinoši iesita,» pēc mača teica Pļaviņš.

«Viņiem ir auguma pārsvars un līdz ar to pie tīkla ir liela priekšrocība. 95% gadījumu viņi vienkārši iet un sit, tāpēc, jo sliktāki laikapstākļi, jo viņiem lielākas priekšrocības. Komandām, kas sit ar spēku, vējainos apstākļos, kā šodien, ir priekšrocības, bet, ja mēs spēlētu pret komandām, kas vairāk izpilda māņsitienus, šādā vējā būtu lielākas iespējas atgriezt bumbas atpakaļ,» skaidroja Pļaviņš.

Pļaviņš/Regža turnīra ievadā rādīja nestabilu sniegumu, apakšgrupā uzvarot vienā no trim spēlēm, kas deva trešo vietu grupā. Tikmēr piektdien izslēgšanas cīņu pirmajās divās kārtās abi nodemonstrēja cīnītāju raksturu.

«Turnīrā uzkāpām augstāk nekā bijām plānojuši, prieks, ka apbēdinājām spēcīgas komandas. Neticējām, ka varam gūt kaut devīto vietu, bet zvaigznes sakrita,» uzsvēra Pļaviņš.

Turnīra gaitā Pļaviņš izvairīgi stāstīja par savu nākotni, taču pēc ceturtdaļfinālā bija daudz optimistiskāk noskaņots.

«Jāspēlē ir arī turpmāk, esmu pārāk jauns, lai beigtu karjeru. Tomēr vēl vajag kādu mēnesi atpūsties, lai tiktu skaidrībā. Pēdējais mēnesis nebija slikts. Pateicoties šai piektajai vietai, laikam varēsim izvairīties no spēlēšanas zāles volejbolu, jo izpildījām arī Latvijas Olimpiskās vienības kritērijus,» secināja Pļaviņš.

Vīru konkurencē kā vienīgā Latvijas cerība uz medaļām palikusi vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri vakarā cīnīsies pusfinālā. Savukārt dāmu turnīrā ceturtdaļfinālu aizvadīs Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu