Atklāj «Piena svētkus»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kluba «Piens» apkaimē ar grupas «Mumiy Troll» dalībnieku koncertprogrammu «Kosmiskais reiss» šodien atklās tradicionālos «Piena svētkus», informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Henriks Eliass Zēgners.

Šī gada pasākuma tematika ir «Far from Space» jeb «Tālu no kosmosa».

Līdzās grupas koncertprogrammai «Kosmiskais reiss» divu dienu garumā muzikālo spektru veidos arī latviešu grupas «Pērkons», «Ezeri», «Polifauna», «100 baltas dvēseles», «Jāņa Ruņģa klātbūtne», «Pacific K», reperis «ansis», dziesminieki Lukass Edgars un «Martin Confused», savukārt Jānis Ozoliņš izpildīs Filipa Glāsa etīžu repertuāru.

Kopā ar Šipkēvicu ansamblī uzstāsies Alise Joste, Evija Vēbere, Iļja Laugutenko, Ksenija Zeķe, Lenarts Heindelss, Lorete Medne, Matīss Čudars, Miķelis Putniņš, Rūdolfs Dankfelds, Vladislavs Nastavševs un Zelma Jēgere.

Koncerta programmas pamats balstīts 1997.gadā tapušajā Ainara Mielava un Kalniņa kopdarbā «Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet». Tas iecerēts kā atskats uz šī albuma virsotnēm, izceļot neparastās saturiskās vēsmas, kuras 21. gadsimtā ieguvušas jaunu nozīmi, sacīja pasākuma rīkotāji.

Kultūras baudīšanas iespējas papildinās arī četras teātra izrādes, kuras būs iespējams vērot Karla fon Stricka villas telpās - «Dirty Deal Teatro» iestudējums «Zvērīgā mīla», leļļu izrāde «Bruņinieks, kuram sāpēja zobi», galerijā «Istaba» tapušais uzvedums bērniem un viņu vecākiem «Kaka un pavasaris» pēc A. Kivirehka grāmatas motīviem, kā arī režisora Kārļa Krūmiņa izrāde «Nāc laukā», kas savu pirmizrādi piedzīvoja Valmieras vasaras teātra festivālā.

Tāpat svētku teritorijā apmeklētājus smīdinās laikmetīgā cirka trupas «Cin Cin Cirks» un «Galapiat», bet vecākiem piedāvāts bērnus pieteikt speciālajai «Piena svētku» cirka skolai, kas notiks kluba «One One» telpās. Svētku apmeklētāji kluba «Piens» apkārtnē varēs piedalīties dažnedažādās atrakcijās un darbnīcās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu