Graudiņa/Kravčenoka turpina perfekti un sasniedz EČ ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien iekļuva Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā. Latvietes turnīra četrās spēlēs izcīnījušas četras uzvaras.

Latvijas duets, kurš izlikts ar astoto numuru, astotdaļfināla cīņā ar 2-0 (21:17, 21:19) pārspēja turnīra 17.numuru Elsu Makmilanu un Paulu Soriju Gutjeresu no Spānijas, tiekot pie ceturtā panākuma līdz šim četros turnīrā aizvadītos mačos.

Spēles sākums bija līdzīgs, tiesa, mājinieces vienu brīdi nokļuva iedzinējos ar 6:8, taču pēc tehniskā pārtraukuma, kurā devās, esot vadībā 11:10, veica vairāku punktu izrāvienu, panākot 17:14, beigās droši uzvarot pirmo setu.

Savukārt otrā seta pirmajā daļā Graudiņai/Kravčenokai neizdevās nosargāt četru punktu pārsvaru (8:4), ļaujot pretiniecēm panākt izlīdzinājumu. Tomēr Latvijas pludmales volejbolistes turpinājumā saglabāja minimālu pārsvaru, tuvu beigām esot vadībā ar 17:15. Pēc tam, kad spānietes kļūdījās un izsita bumbu autā, mājinieces tika pie divām mačbumbām, otro no tām arī izmantojot.

Spānietes izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā piektdien ar 2-0 (21:17, 21:19) pārspēja ar 31.numuru izliktās ukrainietes Innu un Irinu Mahno.

Ceturtdaļfinālā Graudiņa/Kravčenoka sestdien tiksies ar vācietēm Šantali Laburēru un Jūliju Zudi no Vācijas, kuras turnīrā izliktas ar pirmo numuru. Viņas, līdzīgi kā Latvijas sportistes, apakšgrupu kārtā izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs un uzreiz iekļuva astotdaļfinālā, kurā ar 2-1 (21:12, 21:17) pārspēja Madeleinu Mepelinku un Sofiju van Gesteli no Nīderlandes, kurām bija 15.numurs.

Kravčenoka/Graudiņa izcīnīja uzvaras visās trijās apakšgrupu turnīra spēlēs, nodrošinot pirmo vietu grupā un automātisku ceļazīmi uz astotdaļfinālu.

Sievietēm ceturtdaļfināli un pusfināli tiks aizvadīti sestdien, bet cīņas par medaļām - svētdien.

Jau vēstīts, ka piektdien ceturtdaļfinālu sasniedza arī abi vadošie Latvijas vīru dueti.

Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri izlikti ar ceturto numuru, astotdaļfinālā ar rezultātu 2-1 (21:19, 19:21, 15:10) pārspēja sacensību pirmo numuru Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru no Polijas.

Ceturtdaļfinālā latvieši plkst.18 tiksies ar citu Polijas duetu Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu, kuriem ticis piektais numurs. Fijaleks un Brils astotdaļfinālā ar 2-0 (21:18, 21:16) apspēlēja Bīleru un Kratigeru.

Tikmēr divus patīkamus pārsteigumus sarūpēja Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža, kuriem turnīrā ir 16.numurs. Viņi vispirms izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:17) pārspēja ar 12.numuru izliktos poļus Maceju Rudolu un Jakubu Šalankeviču.

Savukārt astotdaļfinālā Latvijas duets ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:16, 15:10) pārspēja Eiropas čempionāta trešo numuru Ņikitu Ļaminu un Vjačeslavu Krasiļņikovu no Krievijas.

Ļamins un Krasiļņikovs šosezon ir starp vadošajiem pāriem pasaulē, pasaules čempionātā izcīnot bronzas medaļas. Spēlējot ar citiem partneriem, Krasiļņikovs Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija ceturtais, bet Ļamins ieņēma piekto vietu.

Ceturtdaļfinālā Pļaviņš/Regža sestdien plkst.13 tiksies ar sesto numuru izliktajiem Nīderlandes sportistiem Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu. Viņi ir pagājušā gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieki un 2013.gada pasaules čempioni.

Tikmēr ar 26.numuru izliktie Edgars Točs un Rihards Finsters izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 1-2 (22:20, 12:21, 13:15) piekāpās turnīra 13.numuram Niko Bīleram un Marko Kratigeram no Šveices, čempionātu noslēdzot dalītā 17.vietā.

Pirms tam Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīru nepārvarēja četri no Latvijas pludmales volejbola pāriem - Aleksandrs Solovejs/Toms Šmēdiņš, Ance Olte/Inese Jursone, Agnese Caica/Ilze Liepiņlauska un Alise Lece/Marta Ozoliņa, šiem duetiem ciešot zaudējumus visās spēlēs un noslēgumā ieņemot dalītu 25.vietu.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē pa 32 duetiem bija sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļuva izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs nu jau ir noslēdzies.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Uz piektdienu biļetes maksā 10 eiro, uz sestdienu 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu ieguva arī Samoilovs ar J.Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un J.Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā J.Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar J.Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu