Pļaviņš: Ar servēm nogurdinājām pretinieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam piektdien Majoros Eiropas čempionāta astotdaļfināla cīņā ar servēm izdevās nogurdināt pretinieku Vjačeslavu Krasiļņikovu, pašiem nospēlējot labi aizsardzībā, kas kopumā ļāva labā spēlē gūt uzvaru, pēc negaidītā panākuma žurnālistiem atzina Pļaviņš.

Ar 16.numuru izliktie mājinieki Pļaviņš un Regža astotdaļfinālā ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:16, 15:10) pārspēja Eiropas čempionāta trešo numuru Ņikitu Ļaminu un Vjačeslavu Krasiļņikovu no Krievijas.

Ceturtdaļfinālā latvieši sestdien plkst.13 tiksies ar Nīderlandes sportistiem Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu, kuriem turnīrā ir sestais numurs. Viņi ir pagājušā gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieki un 2013.gada pasaules čempioni.

«Laba spēle. Zinājām, ka būs smaga, jo Krasiļņikovs šobrīd, iespējams, ir labākais servētājs Eiropā, bet mēs nogurdinājām viņu. Izdevās paņemt savas bumbas un samērā labi nospēlējām,» pēc mača sacīja Pļaviņš.

Tikmēr viņa partneris Regža piebilda, ka pēc kļūdām ceturtdienas cīņās viņš šoreiz bijis gatavs reabilitēties. «Vakar bija slikti, bet šodien pamodos ar domu, ka jāiet un jāvinnē,» atzina Regža.

Pļaviņam no rīta gan bijusi doma sagādāt pārsteigumu savai dzīvesbiedrei. «Pamodos ar domu, ka šodien Lienēm ir vārda diena, bet mūsu abu dzīvesbiedres ir Lienes un jāsagādā viņām pārsteigumi. Tas izdevās jau pirmajā spēlē, jo daudzi negaidīja mūsu uzvaru,» smaidot sacīja 2012.gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieks.

Ļamins un Krasiļņikovs šosezon ir starp vadošajiem pāriem pasaulē, pasaules čempionātā izcīnot bronzas medaļas. Spēlējot ar citiem partneriem, Krasiļņikovs Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija ceturtais, bet Ļamins ieņēma piekto vietu.

«Mums pret Krasiļņikovu arī agrāk izdevušās labas spēles, kad viņš vēl spēlēja kopā ar Semjonovu. Tagad ir daudz grūtāk, bet sajutām pavedienu, ko ieguvām vēl pērn, un varbūt arī viņam zemapziņā tas nostrādāja,» piebilda Pļaviņš, kurš neslēpa, ka abi ar Regžu jau ir pārspējuši pirms turnīra cerēto, taču nedomā apstāties.

«Ļoti gribējās devīto vietu, kas mums jau ir labi, jo pērn vispār netikām ārā no grupas. Zaudējums šajā mačā būtu bez pārmetumiem, bet gribējām parādīt, ka varam. Haralds var spēlēt vēl labāk, bet šodien bija maz kļūdu. Viņi [pretinieki] ir ļoti jaudīgi, bet tas ir līdz brīdim, kad vienreiz atduras un jāsāk domāt. To panākt arī bija Haralda uzdevums. Riskējām ar servēm, un tas izdevās, jo vairākas atkrita gar trosi. Tāpat sen nebija bijuši eisi,» mača nianses atklāja Pļaviņš. «No uzvarām šī bija mūsu labākā spēle šogad, bet no zaudējumiem labs bija arī mačs pret Alisonu un Brunu pasaules čempionātā.»

Kā vēstīts, pirms tam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Pļaviņš un Regža ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:17) pārspēja ar 12. numuru izliktos poļus Maceju Rudolu un Jakubu Šalankeviču.

Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā piektdien tika arī Latvijas vadošais duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, savukārt dāmu konkurencē astotdaļfinālā plkst.16 cīnīsies Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu