Aktrise Vita Baļčunaite: «Man ir jācenšas, palīdzot citiem, neiznīcināt sevi»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Aktrisi Vitu Baļčunaiti var uzskatīt par vienu no Latvijas žēlsirdīgākajām slavenībām, aktrise nekad nepaies garām savainotam dzīvniekam, vienmēr steigsies palīgā ikvienam, kuram nepieciešama palīdzība. Izdevumam «Vakara Ziņas» Vita pastāstījusi par dzīvē pieredzēto, uzsverot, ka viņai jāiemācās, palīdzot citiem, neiznīcināt sevi.

Aktrise Vita Baļčunaite ir droša, ka šajā dzīvē nekas nenotiek tāpat vien, arī cilvēki, kuri piedzimuši ar īpašām vajadzībām, šajā dzīvē ir ar konkrētiem mērķiem un uzdevumiem.

Faktu, ka bērnībā Vita nevarēja saņemt visu, ko vēlas, viņa sauc par lielu dāvanu, jo tas ļauj apzināties un saprast, kā tas ir, kad nekā nav.

Vita saprot, ka reizēs, kad cilvēkam ir ļoti grūti, viņš vienkārši nespēj lūgt palīdzību, arī viņa, nokļūstot ļoti grūtā situācijā, to nepētu.

Aktrise vairākkārt piedzīvojusi, ka sieviete, kura vairākas dienas nav ēdusi, mēģina pārdot puķītes, lai nopelnītu naudiņu iztikai, vai ka veikalā tante skaita centus, jo vēlas iegādāties maizīti un viņai pietrūkst pāris cenu.

Kad Baļčunaite šādām sievietēm iegādājas maizīti un vēl citas pārtikas lietas, sievietes ir pateicīgas, laimīgas, bet Vita priecājas, jo pamanījusi un spējusi palīdzēt.

Sabiedrībā pazīstamā persona lieliski apzinās, ka ne visi lūdzēji patiesi lūdz pārtikai, tāpēc ieklausās sirdsbalsī un, vadoties pēc tās, pieņem lēmumu palīdzēt vai ne.

Vita tic enerģijai un tam, ka ikviens cilvēks atrodas lielā, kopējā mīlestības tīklā, aktrise saprot, cik ēteriski tas skan, bet katram ir izvēle, kā viņš vēlas un kā uztver pasauli. Sieviete pieņem citu viedokļus, uzskatus un priecājas, ka tik daudzi un dažādi viedokļi var pastāvēt līdzās.

Kā galveno dzīvē aktrise sev nospraudusi uzdevumu nekad nenodarīt pāri nevienai dzīvai būtnei, viņa nespētu sadzīvot ar savu sirdsapziņu, ja būtu kādam nodarījusi pāri.

«Reiz, palīdzot kādam cilvēkam atveseļoties, gandrīz gāju bojā pati. Tomēr pēc tam šis cilvēks man pateicās un teica, ka, visticamāk, nebūtu izdzīvojis, ja nebūtu viņam palīdzējusi. Es citiem varu dot ļoti daudz - gan enerģiju, gan materiālu palīdzību, tomēr man ir jācenšas, palīdzot citiem, arī neiznīcināt sevi,» izdevumā «Vakara Ziņas» aizdomājas Vita.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu