Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku un loku sviestu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 800 grami kartupeļu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes Parmas siera
  • 3 šķipsniņas maltu melno piparu
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • loki

Pagatavošana:

Cepeškrāsni liek sildīties uz 200 grādiem.

Sviestu liek bļodā un izkausē to mikroviļņu krāsnī. Piespiež klāt ķiploka daiviņas, pievieno sagrieztus lociņus, melnos piparus, sāli un vienu ēdamkaroti Parmas siera. Visu kopā kārtīgi samaisa.

Gabaliņos sagrieztus kartupeļus samaisa kopā ar ķiploku un loku sviestu. Liek cepamajā traukā un pārliek tam pāri alumīnija foliju. Cep apmēram 30 minūtes.

Izņem no cepeškrāsns un kārtīgi samaisa kartupeļus ar ķiploku un loku sviestu. Pārkaisa pāri atlikušo Parmas sieru un pasniedz nekavējoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu