«JRT pie Dzemdību nama»: aplūko jaunās telpas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Uz šo trimdas laiku mūsu teātris sauksies «JRT pie Dzemdību nama», jo es šaubos, ka daudzi zinātu, kur «Tabakas fabrika» atrodas. Iemesls, kāpēc tā būtu jāsauc teātris, - latviešu skatītājam neiet kopā teātris un fabrika. Kur atrodas Dzemdību nams, Latvijā zina visi, noteikti visas Latvijas sievietes, un tas, kas šos gadus šeit notiks, kaut kādā ziņā būs saistīts ar pārdzimšanu,» norādīja JRT režisors Alvis Hermanis.

«Ir sajūta, ka vajag daudz ko mainīt. Kopš 1991.gada Latvija dzīvo kapitālisma apstākļos, visur ir konkurence. Štata aktieri kaut kādā ziņā ir bijuši pasargāti no šīs konkurences, un tas nav pareizi, tas nav skatītāju interesēs. Mēs esam valsts teātris. Var būt kļūdas, misēkļi, eksperimenti, bet uzskatu, ka Latvijā aktieru tirgus ir jāatdzīvina,» uzsvēra režisors.

Viņš piebilda, ka nākamgad vēlas uzņemt jaunu aktieru kursu un gaida uz iestājeksāmeniem arī krievu tautības jauniešus, kuri ir spējīgi runāt labā latviešu valodā. Hermanis sacīja, ka visa viņa enerģija pārsvarā būs veltīta JRT.

Pagaidu telpās būs divas skatītāju zāles - Lielā zāle ar 304 un Mazā zāle ar 253 skatītāju vietām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu