Ceļvedis: Rīgai 816, Piena svētki, Vislatvijas zirgu dienas, Braslas jaunā filma u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajās brīvdienās visa lielā dimdēšana notiks galvaspilsētā, tomēr tas nenozīmē - ja neesi Rīgā, neesi nekur, jo citviet Latvijā arī norisināsies dažādas mākslas izklaides un aktivitātes!

PASĀKUMI

Rīgas svētki

No 18. līdz 20.augustam ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis aicināts apmeklēt gada krāšņākos svētkus Rīgā - Rīgas svētkus. Apmeklētājus gaida vairāk nekā piecdesmit daudzveidīgi un aizrautīgi pasākumi, kas šogad veltīti Vērmanes dārza 200. jubilejai. Šogad Rīgas svētku laikā 11.novembra krastmala kļūs par krāšņu parku - sestdien, 19.augustā no plkst.13.00 līdz pat 23.15 rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz Rīgas svētku centrālo pasākumu DAUGAVMALAS PARKA STĀSTI, kur godā tiks celts tas, kas parkos notiek ikdienā, sākot ar parku uzkopšanu un beidzot ar romantiskiem randiņiem vēlā vakara stundā. Rīgas svētku Daugavmalas parks atspoguļos Rīgas zaļo un skaisto parku stāstus, un uz tā skatuves visas dienas garumā uzstāsies pašmāju labākie mākslinieki un grupas. Bet no plkst.12.00 līdz 23.15 ikviens aicināts apmeklēt amatnieku tirdziņu Akmens tilta pusē. Vakara kulminācijā plkst.21.30 - lielkoncertā «Daugavmalas parka balle» diriģenta Romāna Vanaga vadībā uz skatuves satiksies briedums un «zaļā» jaunība - populārie un iemīļotie latviešu estrādes solisti - Ance Krauze, Normunds Rutulis, Viktors Lapčenoks, latviešu hiphopa izpildītājs Edavārdi, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, Rīgas svētku orķestris un grupa «The Sound Poets». Koncerts noslēgsies ar krāšņu svētku uguņošanu plkst.23.00. Apmeklētāju ērtībām Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv ir pieejama visa informācija par svētku pasākumiem, to saturu un norises vietām.

Foto: publicitātes

www.rigassvetki.lv

Jauno jātnieku skola šogad svin desmito jubileju

Jau desmito gadu pēc kārtas Jauno Jātnieku sporta centrā, Inčukalnā no 19. līdz 20. augustam no plkst 8:00 līdz apmēram plkst. 21:00 divu dienu garumā notiks Vislatvijas zirgu dienas, ko organizē Jauno jātnieku skola. Sestdien, 19.augustā, no plkst. 8:00 rītā sacentīsies jātnieki šķēršļu pārvarēšanā (konkūrā), pārvarot tos uz ātrumu, jājot pa vienam un arī vienlaicīgi divi jātnieki. Diena iesāksies ar pajūgu braukšanas sacensībām, būs arī ātruma sacensības bērniem maskās ar ponijiem. Dienas kulminācija būs augstlēkšanas sacensības, kurās profesionāli jātnieki centīsies pārvarēt pēc iespējas augstākus šķēršļus. Kā jau ierasts, sestdienas noslēgumā notiks komandu sacensības «Ride&Drive», kurās laukumā dalībnieki veiks gan maršrutu šķēršļu pārvarēšanā, gan īpašu maršrutu ar traktoru. Starplaikos skatītājus priecēs poniju šovi un flamenko dejotāju sagatavotais priekšnesums. Svētdien, 20.augustā, no plkst. 8:00 rītā jātnieki sacentīsies šķēršļu pārvarēšanā, kam sekos iejāde. Iejāde ir graciozākā jāšanas sporta disciplīna, kas, no malas skatoties, izskatās pēc elegantas dejas. Tā prasa lielu darbu, pacietību un mērķtiecību. Iejādi bieži salīdzina ar daiļslidošanu, jo arī iejādē dalībnieki veic konkrētu elementu programmu un sportistu sniegumu vērtē vairāki tiesneši. Būs arī figurālās jāšanas priekšnesums, kurā vienlaikus piedalīsies seši jātnieki, sinhroni izpildot dažādus elementus.

Foto: publicitātes

Pie Rotko centra notiks uguns skulptūru parāde

18. augustā plkst.22 ar pazīstamā latviešu marimbas un sitamo instrumentu virtuoza Riharda Zaļupes koncertu pie Daugavpils Marka Rotko mākslas centra tiks atklātas liesmojošas keramikas lielformāta skulptūras. Līdzās keramikas uguns skulptūru atklāšanas pasākumam varēs vērot arī latviešu mākslinieka Kaspara Geiduka keramikas skulptūru apdedzināšanas performanci «Metamorfoze-pavairošana». Pasākumu kuplinās Zaļupes muzikālais priekšnesums.

Foto: publicitātes

KONCERTI & FESTIVĀLI

«Piena svētki»

Šogad festivāls notiks Rīgas svētku ietvaros 19. un 20. augustā kafejnīcas «Piens» apkārtnē īpaši labiekārtotā teritorijā. Pasākuma orbītas centrā ir mūzika. Sestdienas vakara nagla būs Iļjas Lagutenko un viņa kolēģu - grupas «Mumiy Troll» dalībnieku - audiovizuālā performance «Kosmiskais reiss», svētdien - Shipsea un domubiedru grupas «Nepāriet» sagatavotā Imanta Kalniņa dziesmu programma «ImKa. Shipsea. Nepāriet», kurā latviešu dzīvās klasikas skaņdarbi ieguvuši jaunu interpretāciju. Abi minētie priekšnesumi ekskluzīvi veidoti speciāli «Piena svētku» festivālam. Muzikālo spektru veidos arī latviešu grupas «Pērkons», «Ezeri», «Polifauna», «100 baltas dvēseles», «Jāņa Ruņģa klātbūtne», «Pacific K», reperis ansis, dziesminieki Lukass Edgars un Martin Confused, savukārt Jānis Ozoliņš izpildīs Filipa Glāsa etīžu repertuāru. Līdzās mūzikai kultūras baudīšanas iespējas papildinās četras teātra izrādes, kuras būs iespējams vērot Stricka villas telpās, - «Dirty Deal Teatro» «Zvērīgā mīla», leļļu izrāde «Bruņinieks, kuram sāpēja zobi», oriģināli galerijā «Istaba» tapušais uzvedums bērniem un viņu vecākiem «Kaka un pavasaris» pēc A. Kivirehka grāmatas motīviem, kā arī Valmieras vasaras teātra festivālā pirmizrādītā režisora Kārļa Krūmiņa izrāde «Nāc laukā». Tāpat svētku teritorijā apmeklētājus smīdinās laikmetīgā cirka trupas «Cin Cin Cirks» un «Galapiat», bet vecākiem piedāvāta opcija bērnus pieteikt speciālajai «Piena svētku» cirka skolai, kas notiks «One One» telpās. Teritoriju caurvīs arī dažnedažādas atrakcijas un darbnīcas. Ieeja «Piena svētkos» šogad bez maksas no kafejnīcas «Piens» un Aristīda Briāna ielas puses.

Foto: publicitātes

Kurzemē notiks festivāla «Via Baltica» koncerti

Liepājā, Kuldīgā un Rudbāržos notiks festivāla «Via Baltica» koncerti, pieminot Baltijas valstu brīvības akciju «Baltijas ceļš». Festivāla «Via Baltica» koncerts «Skaņu pilis» tapis latviešu un lietuviešu sadarbības rezultātā. Tajā piedalīsies Viļņā dzīvojošais latviešu soprāns Gunta Gelgote kopā ar lietuviešu flautistu Giedrju Gelgotu un latviešu pianisti Aiju Kuzmani. Koncerti notiks 19. augustā plkst.18 Kuldīgas E. Vīgnera mūzikas skolas ēkā, 20. augustā plkst.19 viesnīcas «Promenade Hotel» Hika zālē Liepājā, bet 22. augustā plkst.19 pirmo reizi festivāla vēsturē koncerts notiks Rudbāržu muižas Varoņu zālē, kur klausītājus gaidīs Gunta Gelgote un Giedrju Gelgots ar variētu programmas «Skaņu pilis» versiju duetam.

Foto: publicitātes

IZRĀDES

VT ar izrādēm «Emmijas laime» un «Džeina Eira» augustā viesosies Rīgā

Viesizrādes sāksies JRT Muzeja zālē, Talsu ielā 1, kur no 16. līdz 20. augustam varēs noskatīties iestudējumu «Emmijas laime» Māras Ķimeles režijā, kas kopš pirmizrādes Valmierā decembrī guvusi nedalītu skatītāju mīlestību un tiek spēlēta izpārdotās zālēs. Izrāde tapusi pēc izcilā vācu kinorežisora Rainera Vernera Fasbindera scenārija «Bailes saēd dvēseli» motīviem. Galvenajās lomās Inese Ramute un Jānis Znotiņš. Dailes teātra Lielajā zālē tikai divas reizes – 20.augustā plkst.18.00 un 22.augustā plkst.19.00 – pasaulslavenā romāna «Džeina Eira» iestudējums, kas vēsta par jaunās guvernantes Džeinas Eiras un mistera Ročestera sarežģītajām attiecībām. Galvenajās lomās Inga Apine (Džeina Eira) un Ivo Martinsons (misters Ročesters).

Foto: publicitātes

Ģertrūdes ielas teātrī iestudēta Šekspīra traģēdija «Jūlijs Cēzars»

Ģertrūdes ielas teātrī režisors Andrejs Jarovojs iestudējis vienu no zināmākajām Viljama Šekspīra traģēdijām «Jūlijs Cēzars». Pirmizrāde – 18. augustā. Lai karavadonim Jūlijam Cēzaram neļautu kļūt par vienpersonisku Romas diktatoru, senatori noorganizē viņa nonāvēšanu. Bet tā vietā, lai saglabātu republiku, tiek izraisīts pilsoņu karš un bojā iet arī paši Jūlija Cēzara slepkavas. Roma kļūst par impēriju, un tās vadībā stājas Cēzara pieņemtais dēls Oktāvijs. Režija, mūzika, gaismas - Andrejs Jarovojs; scenogrāfija un kostīmi - Sintija Jēkabsone. Lomās: Jūlijs Cēzars - Ināra Slucka; Marks Bruts - Edgars Samītis; Kajs Kasijs - Līga Zeļģe; Kaska - Jānis Kronis; Marks Antonijs - Ivars Krasts; Pareģis/Mesala - Emīls Krūmiņš; Metels Cimbers/Emīlijs Lepids - Romāns Bargais; Porcija/Oktāvijs Cēzars - Dārta Daneviča.

Foto: publicitātes

Latvijas simtgades programmas darbs – dokumentālā izrāde «Lūcis»

18.augustā Valmieras teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos dokumentālā izrāde «Lūcis». Latvijas valsts simtgades programmā daudzveidīgi notikumi vēsta par nozīmīgām personībām, un šī izrāde veltīta teātra un kino leģendai Pēterim Lūcim. Pētera Lūča lomā - Imants Strads. Pārējās lomās: Astra Baumane, Regīna Devīte, Rūta Dišlere, Lelde Kalēja, Ivo Martinsons, Inese Pudža, Ilze Pukinska, Rihards Rudāks, Uldis Sniķers un Pētera Lūča laikabiedri - Ivars Briedis, Ausma Dzintare un Dzintra Lezdiņa.

Foto: publicitātes

KINO

Uz lielā ekrāna Braslas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru»

Režisors Varis Brasla aicina jau no 18. augusta gan skolēnus, gan vecākus pulcēties kinoteātros, lai noskatītos ģimenes spēlfilmu «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» – pirmo pirmizrādi Nacionālā Kino centra programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei». Bērnu lomās – Markuss Jānis Eglītis no Carnikavas un Eva Ozola no Kuldīgas. Pieaugušo lomās Mārtiņš Vilsons, Akvelīna Līvmane, Mārtiņš Meiers, Lauris Dzelzītis, Uldis Dumpis, Alise Polačenko, Vizma Kalme, Inese Pudža un citi. Kaķa Bambāna lomā – ventspilnieks Samuraj Lux Hugo Boss, otrā plāna kaķa lomā rīdzinieks Muris. Epizodēs piedalās arī citi dzīvnieki.

Foto: publicitātes

MĀKSLA

Gadatirgū «Jurmala Art Fair» izstāde «Mihails Barišņikovs»

No 19. līdz 22. augustam Jūrmalā, pludmales kompleksa «Legend. Beach» (Bulduri, 4 līnija) teritorijā, pirmo reizi notiks starptautisks mūsdienu mākslas gadatirgus «Jurmala Art Fair». Vērīgi atlasītu galeriju kopums ļaus Jūrmalas iedzīvotājiem un tās viesiem ne tikai novērtēt, bet arī iegādāties pasaules mākslas darbus, nesatraucoties par saviem ieguldījumiem. Šogad «Jurmala Art Fair» speciālais viesis būs Ņujorkas fotogrāfs Roberts Vitmens. Vitmens ir slavens fotogrāfs, kas sadarbojas ar vadošajiem pasaules izdevumiem un reklāmas aģentūrām: Esquire, Cosmopolitan, Men’s Health, McCann Erickson. Tāpat viņš veidojis mākslinieciskus Ņujorkas skatus, personīgus Mihaila Barišņikova un dziedātāja Prinsa (Prince) fotoportretus. Uz Jūrmalu smalko mirkļu tvērējs ved savu slaveno izstādi «Mihails Barišņikovs».

Foto: publicitātes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu