VVC neatklāj iemeslu, kādēļ sodīts «ss.lv» līdzīpašnieks Līnis (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts Valodas centrs (VVC) neatklās sludinājumu portāla «ss.lv» līdzīpašniekam Jurim Līnim piemērotā 70 eiro naudas soda iemeslu, aģentūrai LETA sacīja VVC pārstāvis Viesturs Razumovskis.

Viņš pauda, ka VVC Līni kā uzņēmuma pārstāvi saucis pie atbildības par Valsts valodas likuma pārkāpumu, taču konkrētu soda iemeslu centrs atklāt nevar.

«VVC nevar izpaust informāciju, par ko sodīts Līnis. VVC nav kā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, kas var pateikt, ka juridiskā persona saukta pie administratīvās atbildības par to vai to. Fizisko personu aizsardzības likums ir spēcīgāks par sabiedrības interesēm un tiesībām zināt par šādiem jautājumiem,» sacīja Razumovskis.

Kā ziņots, nodrošinājumi pieciem uzņēmumiem, kuros viens no līdzīpašniekiem ir sludinājumu portāla «ss.lv» līdzīpašnieks Līnis, tikuši piemēroti tādēļ, ka VVC uzlicis soda naudu 70 eiro apmērā, aģentūrai LETA sacīja Līnis.

Līnis norādīja, ka šie nodrošinājumi nav saistīti ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un «ss.lv» strīdu par informācijas sniegšanu.

Kā ziņots, pieciem uzņēmumiem, kuros viens no līdzīpašniekiem ir Līnis, piemēroti nodrošinājumi.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, kā nodrošinājums ir piemēroti aizliegumi atsavināt kapitāla daļas, mainīt kapitāldaļu nominālvērtību un veikt darbības, kas samazina Līnim piederošo daļu vērtību, kā arī aizliegums reģistrēt komercķīlas uzņēmumiem SIA «Internet» un SIA «SS», kuri saistīti ar sludinājumu portālu «ss.lv» darbību, kā arī uzņēmumiem SIA «Enio», SIA «Multisistēma Rīga» un SIA «Octa».

Visus šos nodrošinājumus 15.augustā piemērojusi zvērināta tiesu izpildītāja Aiga Augustova.

Tiesu izpildītājas Augustovas birojā aģentūrai LETA norādīja, ka parādu piedziņa ir sensitīvs jautājums un informācija par to trešajām pusēm netiek atklāta, piebilstot, ka Augustovas piemērotie nodrošinājumi pieciem uzņēmumiem nekādā veidā nav saistāmi ar VID pirms divām nedēļām veiktajām darbībām pret sludinājumu portālu «ss.lv» un tā pārvaldošo uzņēmumu «Internet».

Līnim pieder 50% kapitāla daļu uzņēmumos «Internet», «SS», «Octa» un «Multisistēma Rīga» un 10% kapitāldaļu uzņēmumā «Enio».

Vēl Līnim pastarpināti caur uzņēmumu «Octa» pieder kapitāldaļas SIA «Loču nams», kurā 50% kapitāldaļu īpašniece ir «Octa» un SIA «Skrūves visiem», kuras 66,67% kapitāldaļu īpašniece ir «Octa». Šiem uzņēmumiem nodrošinājumi nav piemēroti.

Uzņēmumiem «Internet», «SS» un «Enio» viens no pamatdarbības veidiem ir interneta portālu darbība. «Enio» nodarbojas arī ar datoru un perifēro iekārtu remontu. «Multisistēma Rīga» nodarbojas ar datoru un programmatūras mazumtirdzniecību specializētajos veikalos, bet «Octa» izīrē un pārvalda savu vai nomāto nekustamo īpašumu.

«Internet» šis ir jau otrais aktuālais nodrošinājums, jo iepriekš 4.augustā uzņēmumam jau piemērots aizliegums reorganizācijai un dalībnieku maiņai. Pārējiem uzņēmumiem šis ir vienīgais piemērotais nodrošinājums.

Pēc VID pieprasījuma «ss.lv» domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts. VID nolēmis apturēt portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma «Internet» saimniecisko darbību. «Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu