Politologs: Kritika pret Smiltēnu, iespējams, viņam nāk par labu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kritika pret partijas «Vienotība» priekšsēdētāja vietnieku Edvardu Smiltēnu, iespējams, viņa izredzēm kļūt par partijas valdes priekšsēdētāju nāk par labu, sacīja politologs Filips Rajevskis.

Viņaprāt, ir grūti novērtēt, cik lielā mērā partijas cilvēku vidū «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa tiek uzlūkota kā partijas problēma, tomēr plašākā mērogā pret Smiltēnam izteiktie pārmetumi par Āboltiņas kritizēšanu, varētu nākt par labu pašam Smiltēnam, jo Āboltiņa, pēc politologa domām, vērtējama kā neviennozīmīga figūra.

«Šāda veida paziņojumi vel precīzāk liek pozicionēties cilvēkiem pieņemot savu lēmumu vai izvērtējot savu viedokli. Tie, kuri ir pret Āboltiņu, vai kuriem viņa neapmierina, atbalsta Smiltēnu un kritika pret priekšsēdētāja vietnieku nāk tikai par labu,» teica Rajevskis.

Tikmēr komentējot to, vai ar Rīgas domes deputāta Viļņa Ķirša rīcība, atsaucot savu kandidatūru uz «Vienotības» valdes priekšsēdētāja amatu par labu ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam, Ministru prezidenta biedram nāktu par labu, politologs viennozīmīgi nevarēja atbildēt, jo tas lielā mērā ir atkarīgs no tā, kādi cilvēki ir pieteikušies uz partijas kongresu.

«Viņi iekšēji redz, kas tieši ir pieteikušies uz kongresu un sabiedrības acīm šis lēmums ir neredzams. Pieļauju, ka Ķirša lēmums varētu būt bāzēts uz šiem apsvērumiem,» piebilda Rajevskis.

Savukārt Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra aģentūrai LETA norādīja, ka Ķirša lēmums varētu būt saistīts ar startu nākamajās Saeimas vēlēšanās, kā arī nepieciešamību krāt politisko pieredzi un Rīgas domē viņš to var labi paveikt.

Viņaprāt, no Smiltēna līdz šim nav redzēti konkrēti mērķi, jeb konkrēta programma, ko viņš grasās darīt un kā plāno attīstīt «Vienotību», proti, ir tikai tukšas runas, bet skaidri nodomi līdz šim nav redzēti. Pēc Skudras domām, gaidāmais partijas kongress būs izšķirošs tās nākotnei un interesanti būs vērot arī tā saucamā «Vienotību» pametušā piecinieka turpmākās darbības kontekstā ar valdības stabilitāti, tajā skaitā šī piecinieka izveidotās partijas attiecības ar «Vienotību».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu