Aicinām apmeklēt Rīgas svētkus 11. novembra krastmalā 19. un 20. augustā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad Rīgas svētku laikā 11. novembra krastmala kļūs par krāšņu parku – sestdien, 19. augustā no plkst. 13.00 līdz pat 23.15 rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz Rīgas svētku centrālo pasākumu DAUGAVMALAS PARKA STĀSTI, kur godā tiks celts tas, kas parkos notiek ikdienā, sākot no parku uzkopšanas un beidzot ar romantiskiem randiņiem vēlā vakara stundā. Rīgas svētku Daugavmalas parks atspoguļos Rīgas zaļo un skaisto parku stāstus, un uz tā skatuves visas dienas garumā uzstāsies pašmāju labākie mākslinieki un grupas. Bet no plkst. 12.00 līdz 23.15 ikviens aicināts apmeklēt amatnieku tirdziņu Akmens tilta pusē.

Svētku programmā sestdien, 19. augustā plkst. 13.00 apmeklētāji aicināti vērot Rīgas dārzu un parku čaklo apsaimniekotāju un tehnikas parādi, plkst. 13.20 notiks vēlā brīvdienu rītu aerobika kopā ar Andžeja Grauda bungu skolas grupa «The Clicks».

Velotriāla paraugdemonstrējumi no plkst. 14.00, kamēr uz skatuves šajā laikā muzicēs trio «3 Live Project».

Īpašs priekšnesums Daugavmalas parkā būs vērojams plkst. 14.50 un plkst. 17.50 – atzīmējot 20. gadadienu kopš Rīgas un Sudžou pilsētas Ķīnas Tautas Republikā sadraudzības nodibināšanas, šī gada Rīgas svētkos uzstāsies Sudžou dejotājas ar dejas priekšnesumu «Taihu ezera ritmi». Ķīnā iecienītā publiskā Skvēru deja apvieno vingrošanas un dejas elementus. Klasiskais dejas «Taihu ezera ritmi» izpildījums tradicionālajos kipao kostīmos parāda ezera atšķirīgo viļņojumu dažādos gadalaikos.

Domājot par parkiem arī ziemā, sākot no plkst. 15.00 interesentiem būs iespēja vērot ledus skulptūras veidošanu, bet uz skatuves uzstāsies grupa «Very Cool People» un solisti Evilena Protektore, Dināra Rudāne un Ivo Grīsniņš - Grīslis. Plkst. 16.00 notiks Starptautiskā Baltijas ielu cīņas motocikliem «Rīgas kauss 2017» apbalvošanas ceremonija, bet tūlīt pēc tam klātesošos priecēs grupa «Musiqq». Parkā plkst. 16.15 notiks lielā deju zibakcija, ko vadīs bītboksers Gunārs Bītz, piedaloties Edmunda Veizāna deju skolai.

Ikviens interesents un it īpaši seniori laikā no plkst. 17.00 aicināti piedalīties šaha spēles turnīrā un vērot lielmeistaru paraugdemonstrējumus, bet uz skatuves plkst. 17.00 uzstāsies grupa «The Sparkling 5».

Floristu šovs būs vērojams no plkst. 18.00, bet uz skatuves – muzikālā apvienība «Vintāža».

Plkst. 19.00 uzstāsies pašmāju glemroka/hārdroka grupa «Bloody Heels», bet no plkst. 20.00 – grupa «Latvian Blues Band». Daugavmalas parkā būs iespēja vērot arī Gaismu parādi (sākums plkst. 21.15).

Vakara kulminācijā plkst. 21.30 - lielkoncertā «Daugavmalas parka balle» diriģenta Romāna Vanaga vadībā uz skatuves satiksies briedums un «zaļā» jaunība – populārie un iemīļotie latviešu estrādes solisti – Ance Krauze, Normunds Rutulis, Viktors Lapčenoks, latviešu hip-hopa izpildītājs Edavārdi, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, Rīgas svētku orķestris un grupa «The Sound Poets». Koncerts noslēgsies ar krāšņu svētku uguņošanu plkst. 23.00.

Pasākuma vadītājs Valters Krauze, režisors Kārlis Anitens, scenogrāfs Kristaps Skulte.

Vakara kulminācijā plkst. 21.30 - lielkoncertā «Daugavmalas parka balle» diriģenta Romāna Vanaga vadībā uz skatuves satiksies briedums un «zaļā» jaunība – populārie un iemīļotie latviešu estrādes solisti – Ance Krauze, Normunds Rutulis, Viktors Lapčenoks, latviešu hip-hopa izpildītājs Edavārdi, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», vīru vokālais kvartets «Harmonija Rīgai», instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, Rīgas svētku orķestris, deju grupa Rolanda Meržejevska vadībā un grupa «The Sound Poets». Koncerts noslēgsies ar krāšņu svētku uguņošanu plkst. 23.00.

Savukārt, svētdien, 20. augustā no plkst. 13.00 rīdzinieki un Rīgas viesi aicināti uz 11. novembra krastmalu, kur bērnus, viņu vecākus un citus interesentus priecēs īpaša svētku programma ZAĻĀS RĪGAS ZAĻIE STĀSTI, lai kopīgi svinētu brīvdienu parkā.Līdzās aktivitātēm, kas paredzētas gan lieliem, gan maziem, visas dienas garumā ikvienam būs iespēja uzzināt Rīgas 117 parku un dārzu stāstus, kā arī līdzdarboties aktīvā tūrisma centra «Eži» sagatavotajās atrakcijās un apmeklēt amatnieku tirdziņu.

11. novembra krastmalas programmu plkst. 13.00 atklās Rīgas māmiņas un tēti ar saviem mazuļiem, kuriem zaļie Rīgas parki ir galvenā pastaigu vieta. Ratiņu parādes dalībnieki pulcēsies pie lielās skatuves un dosies gājienā cauri Daugavmalas parka alejai. Uz galvenās skatuves plkst. 13.00 muzicēs grupa «Otra puse» un Antra Stafecka.

Rīgas draugi no Prāgas – ielu teātris «V.O.S.A. Theatre» priecēs skatītājus plkst. 14.00 un plkst. 16.00. Teātra performancēs dzīvās mūzikas pavadībā iekļauta akrobātika, žonglēšana un pantomīma. Izrādē neparasti un dīvaini tēli uz turpat piecus metrus augstiem pašgājējriteņiem stāstīs par pārsteidzošām cilvēku attiecībām un sapņiem.

Mazos bērnus nu jau astoto gadu iepriecinās Lielo leļļu un talismanu gājiens, kas 11. novembra krastmalā ieradīsies plkst. 14.15. Šogad titulu «Latvijas gada talismans» noteiks īpaša žūrija, lelles un talismani būs apskatāmi uz skatuves. No plkst.15.00 norisināsies Lielajā burbuļu ballītē, kurā kopā ar visiem ēverģēlības mūzikas ritmos veidos DJ [Ex] da Bass.

Visu vecumu apmeklētājiem būs iespēja piedalīties Latvijas festivālā pagalma «klasīšu» spēlē, kura sākums plkst. 16.20. Jāatzīmē, ka pasākuma organizatori ir sarūpējuši, iespējams, visgarāko «klasīti» Rīgā, tai sasniedzot 150 metrus.

Svētku noslēgumā plkst. 17.00 ikviens aicināts uz īpašu koncertu – «Lāču tēta dziesmas», kurā piedalās Kārļa Lāča ritma grupa, bērnu vokālais ansamblis «Dzeguzīte» un solisti Aija Andrejeva, Jolanta Strikaite, Intars Busulis un Artūrs Skrastiņš.

Visas dienas garumā 11.novembra krastmalā būs apskatāmi Smart Club Latvija dalībnieki ar saviem auto, kas arī Rīgas svētku apmeklētājiem ļaus aizdomāties par ekoloģiju, savu līdzekļu un laika efektīvu izlietošanu. Personībām nepieciešams personību cienošs auto!

Pasākumu vadītāji - Zane Vaļicka un Kārlis Anitens, režisors Kārlis Anitens.

Ar svētku programmu ir iespēja iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv.

Aktuālajām ziņām var sekot līdzi sociālajos tīklos.

Twitter

Facebook

Instagram

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu «Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs». Tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu