Ozoliņš: Devām iespēju jaunajiem puišiem, kuri parādīja vīru raksturu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Zinot, ka vieta «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņas finālā jau ir nodrošināta, Rīgas «Dinamo» komandas treneri izlēmuši trešdien aizvadītajā cīņā pret Jaroslavļas «Lokomotiv» vairāk uzticēties gados jaunākajiem komandas hokejistiem, kuri spējuši parādīt arī vīru raksturu, pēc cīņas žurnālistiem sacīja mājinieku komandas galvenais treneris Sandis Ozoliņš.

Rīgas «Dinamo», turpinot dalību tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā «Latvijas Dzelzceļa» kausā trešdien ar 1:5 (1:2, 0:3, 0:0) zaudēja «Lokomotiv» hokejistiem, ar kuriem ceturtdien tiksies ar turnīra finālā.

«Šī bija laba iespēja vairākiem hokejistiem nospēlēt pilnu spēli atbildīgās pozīcijās, jo zinājām, ka esam «Latvijas Dzelzceļa» kausa finālā. Līdz ar to no treneru puses tika dota iespēja puišiem skriet, cīnīties un spēlēt. Tas gan nenozīmē, ka mēs uzskatījām, ka šī spēle ir nenozīmīga. Visas spēles ir svarīgas, tāpēc noteikti neizdevās nospēlēt tā, kā vēlētos gan spēlētāji, gan treneri,» pēc spēles sacīja Ozoliņš.

«Otrajā periodā bija vairāku kļūdu virknējums. Visas komandas kļūdas, kuras noveda pie galarezultāta, kāds tas beigās arī bija. Tomēr arī trešajā periodā puiši turpināja spēlēt, cīnīties un iet uzbrukumos, kā to darīja arī pirmajā periodā, kas ir pozitīvais, ko varam akcentēt šajā spēlē,» teica mājinieku treneris.

Viņš atzina, ka šajā spēlē lielāku spēles laiku saņēmušajiem gados jaunajiem puišiem uzliktā atbildība devusi spriedzi, taču tas viņiem noderēs nākotnē, jo hokejisti nav nolaiduši galvas un cīnījušies līdz galam, parādot vīru raksturu. «Tas viņiem noderēs tālākā karjerā,» piebilda treneris.

Ozoliņš gan nevēlējās uzteikt kādu no jaunajiem censoņiem, sakot, ka tas nebūtu korekti.

Tikmēr «Lokomotiv» galvenais treneris Aleksejs Kudašovs uzsvēra, ka ka šā mača gaitu iespaidoja arī turnīra kopvērtējuma tabulā esošā situācija.

«Jau pirms spēles bija skaidrs, ka Rīgas klubs ir ticis finālā, tāpēc viņi arī sastāvu pieteica citādāku, kā arī viņiem nebija obligāti izcīnīt uzvaru. Mums bija tieši pretēji, uzvara bija nepieciešama, tāpēc arī gatavošanās bija nopietna. Pirmos divus periodus bija laba spēle, rezultāts mūs apmierina, bet beigas nebija kā gribētos, taču arī mums tad vairāk spēlēja jaunie puiši,» norādīja Kudašovs.

Latvijas kluba labā vienīgos vārtus šajā mačā iemeta Māris Bičevskis, kurš jau mača ceturtajā minūtē skaitliskajā vairākumā atklāja rezultātu, rezultatīvas piespēles izdarot Nikolajam Jeļisejevam un Kristapam Zīlem.

Tiesa, pēc tam iniciatīvu pārņēma pretinieki, kuri jau līdz astotajai minūtei pēc Denisa Osipova un Rušana Rafikova precīzajiem metieniem spēja izvirzīties vadībā ar 2:1.

Arī otrajā periodā pārsvars bija viesiem, kuru rindās izcēlās Brendons Kozuns, Deniss Aleksejevs un Pāvels Kudrjavcevs. Trešos vārtus «Lokomotiv» guva, spēlējot piecatā pret trim rīdziniekiem.

Jau ziņots, ka rīdzinieki pirmajās divās šā turnīra spēlēs izcīnīja uzvaras, kas jau priekšlaicīgi ļāva kvalificēties ceturtdien gaidāmajam finālmačam par pirmo vietu. Vispirms ar 3:2 svētdien tika uzveikt Minskas «Dinamo» komanda, bet pēc tam pirmdien ar 3:1 apspēlēta arī Kazaņas «Ak Bars», kas ir šo sacensību iepriekšējo trīs gadu uzvarētāja.

Tikmēr «Lokomotiv» ar 1:2 vispirms zaudēja «Ak Bars», bet pēc tam ar 4:2 pieveica Minskas «Dinamo».

Savukārt trešdien dienas pirmajā spēlē Minskas «Dinamo» pēcspēles metienos ar 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 1:0) uzvarēja «Ak Bars».

Līdz ar to pēc viena apļa spēlēm «Lokomotiv» un Rīgas «Dinamo» bija pa sešiem punktiem, kamēr Minskas «Dinamo» un «Ak Bars» tika pie trim punktiem, šīm komandām ceturtdien spēlējot par trešo vietu turnīrā.

Pirms trešdienas mača Latvijas klubs paziņoja, ka uz diviem gadiem pagarina līgumu ar aizsargu Uvi Balinski, kā arī noslēdz vienošanās ar lietuviešu aizsargu Neriju Ališausku un uzbrucēju Oskaru Batņu, kuriem līdz tam bija pārbaudes laika līgumi.

«Latvijas Dzelzceļa» kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Turnīra debijas reizē 2009.gadā uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja tieši Jaroslavļas klubs. Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto «Lokomotiv» komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas «Dinamo», bet pēdējās trīs reizes sacensībās triumfējuši «Ak Bars» hokejisti. Pērn Kazaņas vienība finālā pēcspēles metienos uzveica «Lokomotiv», kamēr Rīgas «Dinamo» mačā par trešo vietu ar 4:2 uzvarēja Minskas «Dinamo».

Šis Sanda Ozoliņa vadītajai Rīgas «Dinamo» komandai ir trešais un noslēdzošais turnīrs pirms gaidāmās sezonas. Vispirms Latvijas vienība sacensībās Minskā piedzīvoja trīs zaudējumus trijās spēlēs, bet pagājušajā nedēļā aizvadīja turnīru Vācijas pilsētā Kaselē, uzvarot KHL vienību Bratislavas «Slovan» no Slovākijas un Vācijas otrās līgas vienību Kaseles «Huskies», bet piekāpjoties Maskavas apgabala «Vitjaz».

Pagājušajā nedēļā Rīgas «Dinamo» komanda papildināja sastāvu ar amerikāņu aizsargu Viljamu Renu, kurš debitēja Kaseles turnīra noslēdzošajā mačā, tomēr viņš jau vienā no pirmajām nomaiņām guva traumu, tāpēc spēlētāja turpmāka nākotne vienībā patlaban ir neskaidra. Rens ir septītais leģionārs no Ziemeļamerikas, kurš iekļauts «Dinamo» jaunās sezonas sastāvā. Iepriekš vienības ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns bija paudis, ka tiek meklēts vairs tikai viens aizsargs, līdz sākotnēji tika uzskatīts, ka vienības komplektācija varētu būt noslēgta.

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas «Dinamo» pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas «Avangard». Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas «Spartak».

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu