Kučinskis pozitīvi vērtē vienošanos VID un «ss.lv» strīdu risināt mediācijas procesā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pozitīvi vērtē panākto vienošanos par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un sludinājumu portāla «ss.lv» domstarpību risināšanu mediācijas procesā, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem pauda valdības vadītājs.

Tas nozīmē, ka ir rasta sapratne par tālāko procesu, jo šajā jautājumā pašmērķis nav nedz portāla darbības slēgšana, nedz strīdu turpināšanās, norādīja Kučinskis. Viņš reizē akcentēja, ka valdība «netaisās atkāpties no ēnu ekonomikas apkarošanas».

Vaicāts, vai regulējums, kurš dod tiesības slēgt kāda nodokļu maksātāja mājaslapu, un tā uzraudzība ir pietiekama, lai nepieļautu vārda brīvības ierobežojumus un neaizskartu sabiedrības tiesības iegūt sev svarīgu informāciju, Kučinskis atbildēja, ka no konkrētā gadījuma šajā jautājumā būs iespējams gūt nepieciešamos secinājumus. Ja praksē tiks konstatēta kādu izmaiņu nepieciešamība regulējumā, tās arī tiks veiktas, pauda premjerministrs.

Premjers kā piemēru minēja prasības ieviešanu bankām ziņot par «šaubīgiem» darījumiem. «Toreiz sākumā likās, ka tiek pārkāptas kādas tiesības, bet tagad tā ir norma un bankas pašas labprāt sadarbojas,» sacīja Kučinskis.

Kā ziņots, auditorkompānija «PricewaterhouseCoopers» (PwC) kopā ar zvērinātu advokātu biroju «PricewaterhouseCoopers Legal» («PwC Legal») būs mediators strīdā starp «ss.lv» un VID, aģentūrai LETA pavēstīja PwC mārketinga un komunikācijas vadītāja Evija Baula.

Viņa informēja, ka ceturtdien, 10.augustā, PwC kopā ar zvērinātu advokātu biroju «PwC Legal» ir piekritis kļūt par mediācijas partneri strīdā starp VID un SIA «SS». Mediācijas mērķis būs panākt mierizlīgumu un nodrošināt abām pusēm pieņemamu risinājumu.

Vēl pirms PwC paziņojuma VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūrai LETA sacīja, ka VID ir iepazinies ar publiskajā telpā izskanējušo informāciju par uzņēmuma «Internet» vēlmi risināt konfliktu mediācijas ceļā, lūdzot palīdzību kādai auditorfirmai, un norādīja, ka VID vienmēr ir bijis un būs atvērts komunikācijai.

Jau vēstīts, ka pēc VID pieprasījuma «ss.lv» domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts. VID nolēmis apturēt portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma «Internet» saimniecisko darbību. «Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

VID vadītāja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» norādījusi, ka nenomaksāto nodokļu apmērs automašīnu tirdzniecībā sludinājumu portālā «ss.lv» varētu būt līdz 50 miljoniem eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu