Fleet Foxes «Crack-Up»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2008. gadā starp daudzajiem TVNET albumu apskatiem publicēta arī kāda recenzija par plati, kuras vērtējums bija pats augstākais iespējamais - 12/12. «Sun Giant EP» - tā saucās šis Sietlas barokālā folka apvienības «Fleet Foxes» ieraksts, kas mani toreiz tik ļoti saviļņoja. Pēc diviem lieliskiem albumiem («Fleet Foxes» un «Helplessness Blues») un pēc trīs gadu pārtraukuma (2013-2016) šī nozīmīgā amerikāņu grupa šogad ir atgriezusies ar vēl vienu lielisku skaņuplati.

Fleet Foxes «Crack-Up»

(Nonesuch Records Inc.) 10/12

Jaunais albums, kas nodēvēts amerikāņu rakstnieka Frānsisa Skota Ficdžeralda (F. Scott Fitzgerald) eseju, iepriekš nepublicētu vēstuļu, dažādu piezīmju grāmatas «Crack-Up» vārdā (tā iznāca pēc rakstnieka nāves 1945. gadā), uzreiz tik viegli kā iepriekšējie albumi rokās nedevās.

«Crack-Up»
«Crack-Up» Foto: Publicitātes foto

Nekādas radikālas pārmaiņas aranžējumos gan nav notikušas, grupa turpina būt uzticīga 60., 70. gadu folkmūzikas tradīcijai, taču mainījusies ir tieši dziesmu dramaturģija, tiesa, arī tikai atsevišķos skaņdarbos. Tās pašas daudzbalsības, instrumenti...

Saturiski albums, kas tapis no 2016. gada jūlija līdz šā gada janvārim vairākās studijās, tajā skaitā «Electric Lady» Ņujorkā, ir mazliet abstrakts, tiek citēti sengrieķu mīti, ir iestrādātas bibliskas atsauces, šis tas personisks.

Pārsteigums klausītāju gaida jau ar pirmajām taktīm, kad Peknolds dzied, vairāk pat muzikāli murmina sev neraksturīgi zemajā reģistrā, radot asociācijas ar Skotu Volkeru.

Lai «pieslēgtos» šim ierakstam, ir nepieciešams laiks. Un tieši to jums novēlu atrast, jo «Crack-Up» pašlaik izskatās viens no gada skanīgākajiem ierakstiem.

Izdošanas datums - 16.06.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu