Nacionālā traģēdija Sjerraleonē: simtiem cilvēku zaudējuši dzīvību dubļu nogruvumos

TVNET/The New York Times
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plūdos un dubļu nogruvumos Sjerraleonē dzīvību zaudējuši vairāk nekā 300 cilvēku, bet vēl apmēram 600 pazuduši bez vēsts, ziņo laikraksts «The New York Times». Valsts prezidents Ernests Bai Koroma to nodēvējis par nacionālu traģēdiju.

Spēcīgas lietusgāzes pirmdien galvaspilsētā Frītaunā izraisīja dubļu straumes, kuras aizskalo visu, kas patrāpās tām ceļā. Visvairāk cieta nabadzīgie rajoni kalnu nogāzēs. Aplēsts, ka plūdu dēļ mājas zaudējuši apmēram 3000 cilvēku.

Koroma aicināja iedzīvotājus saglabāt mieru un turēties drošā attālumā no vietām, kurās joprojām ir spēcīgās dubļu straumes.

Dažviet pilsētā uz laiku pazudusi elektrība un telefonsakari, kā arī bloķēti vairāki ceļi. Mājās, ko plūdiem neizdevās sagraut, pilns ar dubļiem un gruvešiem. «Mēs baidāmies, ka sāksies tādu slimību kā holera un vēdertīfs uzliesmojumi,» aģentūrai «Reuters» teica Sjerraleones Sarkanā Krusta pārstāvis Abu Bakars Taravallijs. «Varam tikai cerēt, ka tā nenotiks.»

Pilsētas morgs ir pārpildīts, un pie tā pulcējas simtiem cilvēku, kuri lūkojas pēc saviem tuviniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu