Prezentēts pirmais Latvijas-Japānas craft alus darītavu kopdarbs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Tabaks&Krista Saberova

15. augustā «Beerfox Artisan Beer Bar», kas atrodas Stabu ielā 6, prezentēts pirmais Latvijas - Japānas craft alus darītavu kopdarbs – rupjmaizes porteris «Kitsunebi». Lai atzīmētu šo reto un unikālo sadarbību starp Latvijas un Japānas alus darītavām, craft alus izplatītājs Latvian Beerocracy uz Latviju atveda nelielu daļu šā īpašā alus.

Prezentācijas laikā par «Kitsunebi» rupjmaizes porteri un tā tapšanu sīkāk pastāstīja Krišjānis Zeļģis no «Malduguns» alus darītavas, Raul Allikivi no Latvian Beerocracy, kā arī Beerfox Artisan Beer Bar saimnieks un Latvian Beerocracy līdzīpašnieks Michael Perdue.

«Kitsunebi» (tulkojumā no japāņu valodas - «foxfire», «lapsas uguns») rupjmaizes porteris tika brūvēts 2017. gada martā Japānas alus darītavā Baird Brewery, kas ir maza vietējā alus darītava no Šuzeņi, Šizuokas prefektūrā, netālu no Tokijas.

Aldari no «Malduguns» brūvētavas, sadarbojoties ar Baird Brewery, rūpīgi kopš gada sākuma izstrādāja alus recepti un uz brūvēšanas dienu paši veduši uz Šuzeņi 25 kilogramus latviešu tradicionālās Ķelmēnu rupjmaizes. Liekot kopā latviešu un japāņu aldaru zināšanas, tapa robusts porteris ar smalkām rudzu maizes niansēm.

Kitsunebi rupjmaizes porteris ierobežotā daudzumā būs pieejams labākajās alus vietās Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu