«Takata» gaisa spilvenu dēļ «Mazda» ASV atsauc gandrīz 80 000 automašīnu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Mazda» ASV atsauc gandrīz 80 000 automašīnu, lai tajās nomainītu defektīvus Japānas uzņēmuma «Takata» ražotus gaisa spilvenus. Daļa automobiļu tiek atsaukta jau otro reizi.

Atsaukums aptver CX-7, CX-9 un «Mazda 6» modeļus, kas ražoti no 2007.gada līdz 2009.gadam un 2012.gadā.

«Mazda» jau janvārī paziņoja par automašīnu atsaukumu ASV, lai tajās īstenotu vecāku «Takata» gaisa spilvenu piepūšanas mehānismu pagaidu nomaiņu.

Uzņēmums otrdien norādīja, ka jaunie gaisa spilvenu piepūšanas mehānismi ir drošāki.

«Takata» kopš 2013.gada tika ierauts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

Gandrīz katrs no pasaulē lielākajiem autoražotājiem bijis spiests atsaukt automašīnas, lai nomainītu defektīvos gaisa spilvenus, un šī defekta dēļ pasaulē bojā gājuši 19 cilvēki un vēl vairāk nekā 180 guvuši ievainojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu