26. augustā notiks skrējiens «Apskrien Alaukstu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja ziema spītīgi nevēlas slēpotājiem ļaut noslēpot populārāko un masveidīgāko tautas slēpojumu «Apkārt Alaukstam», tā rīkotāji nolēmuši dot iespēju veikt distanci skriešus, 26.augustā rīkojot pļavu skriešanas festivālu «Apskrien Alaukstu». Jau februārī, kad bija skaidrs, ka arī šoziem sniega īsti nebūs, rīkotāji solīja noorganizēt skrējienu.

Kā stāsta sporta kluba «Alauksts» pārstāvis Uvis Avens, ar šo tiek iedibināta pavisam jauna tradīcija: «Ziemā varam slēpot vien tad, ja labvēlīgi laika apstākļi, bet skriešanai šķēršļu nav, to var darīt gan saulē, gan lietū, gan vējā. Šī ir iespēja iepazīt pavisam citu Alaukstu. Skriešanas festivāla dalībnieki varēs iepazīt Alauksta pievilcību vasaras izskaņās, baudīt dabu un Vecpiebalgas pakalnus un pļavas. Šī ir lieliska iespēja sastapt Alaukstu vasarā! Vecpiebalgas novads ir populārs tūrisma galamērķis, kurā tūristi bieži apmeklē muzejus, aktīvo atpūtu pie ezeriem, vietējo porcelāna ražotni, tagad gaidām pie mums arī veselīga dzīvesveida piekritējus!»

Dalībniekiem būs iespēja izvēlēties kādu no piedāvātajām distancēm. Bērniem un jauniešiem iespēja sacensties 500 m, 1 km un 7 km distancēs. Bērnu finišs plānots ar Putu ballīti!

Skriešanas entuziasti, iesācēji, dabas baudītāji skriešus vai nūjojot var piedalīties 7 km veselības maratonā, un, protams, būs arī klasiskā «Apkārt Alaukstam» distance – 20 km garumā. Visi bērnu, jauniešu un pieaugušo distancēs finišējušie dalībnieki saņems piemiņas medaļu.

Sīkāka informācija par skrējienu, trasēm un iepriekšējā pieteikšanās www.apskrienalaukstu.lv.

Veselības maratona 7 km distanci rīkotāji nosaukuši «Alauksta pļava», tā tiek raksturota kā saņemšanās, uzdrīkstēšanās piedalīties, kaut smags solis, nav svarīgs rezultāts, bet lēnām ar nūjām visus muskulīšus iekustini. Trase marķēta šķēršļotā apvidū, distancē netiek iedalītas vecuma grupas. Tiks apbalvoti trīs ātrākie absolūtajā vērtējumā sieviešu un vīriešu konkurencē, būs arī komandu vērtējums, balvu «Ātrākā Alauksta Komanda 2017» saņems balva komanda, kurā būs vismaz trīs dalībnieki un kuras rezultātu veido divu ātrāko dalībnieku individuālie rezultāti.

Klasiskā «Apkārt Alaukstam» distance šoreiz nomarķēta 19,97 km garumā. Kā to raksturo pasākuma rīkotāji - kā sacīt jāsaka tiem, kas skrien, un visiem pa spēkam!

Distance tiešām vedīs pa pļavām un laukiem, kur ziemā tiek iezīmēta tradicionālā slēpojuma distance apkārt Alauksta ezeram. Apmēram 70 procenti no skriešanas trases vedīs cauri pļavām, kurās būs izpļautas stigas 1,5 m platumā, lai ērti varētu skriet. Pārējie 30 procenti distances ir grants ceļi ar ainaviskiem dabas skatiem uz Alauksta ezeru.

Šajā distancē tiks apbalvoti arī labākie atsevišķās vecuma grupā.

Pēc pasākuma dalībnieki sadarbībā ar Atpūtas kompleksu «ChillUp» varēs iepazīties ar supošanas iespējām Alauksta ezerā un iemēģināt šo nodarbi, būs arī pieejams veikborda kabelis. Šīs aktivitātes gan būs pieejamas par atsevišķu maksu un ar instruktāžu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu