Septembrī plānots dibināt jaunu topošo partiju «Mūsu zeme - Latvija» (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Septembrī pirmajā pusē plānots dibināt jaunu topošo partiju «Mūsu zeme - Latvija», informēja iniciatīvas grupas vadītājs Valdis Šakars.

Viņš norādīja, ka topošā politiskā spēka viens no mērķiem ir panākt, lai valsts nekalpo birokrātiskiem principiem, bet gan iedzīvotāju interesēm. Kā vienu no piemēriem viņš min valsts budžeta veidošanas procesu, kurā tiek iekļauti arī nelietderīgi tēriņi, bet tiekot aizmirsts pats cilvēks.

«Latvijai beidzot jākļūst ne tikai par savas valsts Satversmi cienošu, latvisku, nacionālu, tiesisku un eiropeisku Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, bet, galvenais, - par valsti, kas ciena savus pilsoņus un rūpējas par tiem ne tikai vārdos, bet arī darbos. Bet tas savukārt nozīmē politiķu aktīvu un nepiekāpīgu rīcību, lai izveidotu tādu valsts budžetu, kura prioritāte ir valsts iedzīvotāju vajadzības, nevis nelietderīgi administratīvie un mākslīgi uzpūstu birokrātisko struktūru tēriņi,» pausts topošās partijas paziņojumā.

Gaidāmais politiskais spēks izstrādājis arī savus principus un gaidāmos plānus vairāku lappušu garumā, kā arī izveidojis mājaslapu «musulatvija.eu».

Plānots, ka topošajā partijā jāstrādā cilvēkiem, kas iepriekš nav bijuši pārstāvēti Saeimā.

Iniciatīvas grupā pašlaik ir apmēram 25 līdz 30 cilvēki un nedēļas laikā kopējais iespējamo partijas biedru skaits esot sasniedzis 50. Taujāts, vai nepieciešamo kopā 200 dibinātāju atrašana līdz septembra pirmajai pusei nav pārāk optimistisks scenārijs, Šakars norādīja, ka pie šī plāna īstenošana tiks nopietni strādāts.

Šakars pats šodien pēcpusdienā aizsūtījis paziņojumu «Vienotības» valdei, ka izstājas no politiskā spēka. Līdz šim viņš bijis «Vienotības» biedrs.

    Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu