Piena svētku pirmās dienas programmas nagla - «Kosmiskais reiss»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Reuters

«Kosmiskais reiss» ir retrofutūristiska performance, kuras ietvaros dzīvajā izpildījumā kopā tiks sakausēts 1935. gada zinātniskās fantastikas mēmā kino šedevrs «Kosmiskais reiss» un grupas «Mumiy Troll» dalībnieku muzikālie eksperimenti. «Piena svētkos» kafejnīcas «Piens» teritorijā notiks ekskluzīva, festivālam īpaši pielāgota performances Latvijas pirmizrāde.

Projekta mērķis ir vienā veselumā savienot kinematogrāfiskās un muzikālās idejas par tēmu kosmoss, kas radītas atšķirīgās tūkstošgadēs. Šādā veidā jauns skatījums tiek piedāvāts ne tikai vēsturiskajai filmai, bet arī grupas «Mumiy Troll» dziesmām: «Viesis no citas planētas» («Инопланетный гость»), «Melanais caurums» («Черная дыра»), «Ne zvaigzne» («Не звезда»).

Filma «Kosmiskais reiss» ir fantastisks mēmais kino par kosmosa iekarošanu, kas kinostudijā «Mosfilm» («Мосфильм») uzņemts 1935. gadā. Filmas sižets atspoguļo cilvēka ceļojumu uz mēnesi, tās zinātniskais konsultants ir bijis zinātnieks Konstantīns Ciolkovskis, līdz ar to var uzskatīt, ka šī ir pirmā zinātniski fantastiskā filma Padomju Savienībā, kas maksimāli precīzi attēlo sava laika zinātniskos uzskatus par kosmosu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu