Rīgas «Dinamo» «LDz» mačā apspēlē arī «Ak Bars» hokejistus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Otro uzvaru «Latvijas Dzelzceļa kausa» izcīņas turnīrā pirmdien izcīnīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo», kas «Arēnā Rīga» ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) apspēlēja spēcīgo Kazaņas «Ak Bars» vienību, nodrošinot vietu turnīra finālā.

«Dinamo» komandas labā vārtus guva Denijs Kristo, Aleksandrs Jerofejevs un Uvis Balinskis.

Spēles pirmajās desmit minūtēs pretinieki izveidoja vairākas bīstamas situācijas, bet laukuma saimniekus glāba gan vārtu stabiņš, gan aizsargs Jerofejevs, kurš vienā no epizodēm noslaucīja ripu no vārtu līnijas. Kad līdz pirmā perioda beigām bija palikušas septiņas minūtes, Kristo izvirzīja vadībā «Dinamo» komandu.

Otrajā periodā rīdzinieki izturēja mazākumu, bet trešdaļas pēdējās sekundēs Jerofejevs ar spēcīgu metienu no zilās līnijas dubultoja mājinieku pārsvaru. Trešos vārtus «Dinamo» labā guva jaunais aizsargs Balinskis, kurš trešās trešdaļas vidū pēc piruetes meistarīgi raidīja ripu pretinieku cietoksnī, panākdams jau 3:0.

Četras minūtes vēlāk pretinieku uzbrucējs Andrejs Popovs pēc sekmīgas spēles aizvārtē samazināja mājinieku pārsvaru. Pamatlaika pēdējās minūtēs Kazaņas klubs nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, pretiniekiem izdarot lielu spiedienu «Dinamo» aizsardzības zonā, taču laukuma saimnieki ofensīvu izturēja un svinēja uzvaru ar rezultātu 3:1.

«Dinamo» komandas vārtus šajā spēlē sargāja kanādiešu vārtsargs Džastins Pīterss, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju Rīgas vienībā.

«Ak Bars» komanda ir šo sacensību iepriekšējo trīs gadu uzvarētāja.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs spēlei ar Kazaņas «Ak Bars»

Vārtsargi: Džastins Pīterss (Jānis Kalniņš);

Aizsargi: Guntis Galviņš, Nerius Ališauskas, Aleksandrs Jerofejevs, Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs;

Uzbrucēji: Lukass Lessio, Brendons Makmilans, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Tīdžejs Galjardi, Denijs Kristo, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Gints Meija, Edgars Kulda, Ņikita Jevpalovs, Roberts Lipsbergs un Juliāns Misjus.

«Dinamo» un «Ak Bars» turnīru iesāka ar uzvarām. Rīdzinieki ar 3:2 svētdien uzvarēja Minskas «Dinamo», kamēr Kazaņas klubs ar 2:1 uzveica Jaroslavļas «Lokomotiv» vienību.

Jaroslavļas «Lokomotiv» pirmdien ar rezultātu 4:2 (0:1, 1:1, 3:0) pārspēja Minskas «Dinamo».

Turnīra turpinājumā Rīgas «Dinamo» trešdien tiksies ar «Lokomotiv», bet ceturtdien tiks aizvadītas spēles par vietām.

«Latvijas Dzelzceļa» kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Turnīra debijas reizē 2009.gadā uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja tieši Jaroslavļas klubs. Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Rīgas «Dinamo» pirmssezonas pārbaudes spēles (Latvijas laiks)

Starptautiskais hokeja turnīrs «Minskas kauss»

  • 26. jūlijā Minskā Lokomotiv - Rīgas Dinamo 3:1
  • 28. jūlijā Minskā Jugra - Rīgas Dinamo 3:2 (pēcspēles metienos)
  • 29. jūlijā Minskas Dinamo - Rīgas Dinamo spēle par 5.vietu 4:0

Starptautiskais hokeja turnīrs «WINGAS kauss»

  • 8. augustā Kassel (Vācija), Slovan - Rīgas Dinamo 2:3
  • 9. augustā Kassel (Vācija), Vitjaz - Rīgas Dinamo 5:2
  • 10. augustā Kassel (Vācija), EC Kassel Huskies - Rīgas Dinamo 1:6

Starptautiskais hokeja turnīrs «Arēnā Rīga»

  • 13. augustā Rīgas Dinamo – Minskas Dinamo 3:2
  • 14. augustā Rīgas Dinamo – Ak Bars 3:1
  • 16. augustā plkst. 19:30 Arēnā Rīga Rīgas Dinamo – Lokomotiv

Šis Sanda Ozoliņa vadītajai Rīgas «Dinamo» komandai ir trešais un noslēdzošais turnīrs pirms gaidāmās sezonas. Vispirms Latvijas vienība sacensībās Minskā piedzīvoja trīs zaudējumus trijās spēlēs, bet pagājušajā nedēļā aizvadīja turnīru Vācijas pilsētā Kaselē, uzvarot KHL vienību Bratislavas «Slovan» no Slovākijas un Vācijas otrās līgas vienību Kaseles «Huskies», bet piekāpjoties Maskavas apgabala «Vitjaz».

Pagājušajā nedēļā Rīgas «Dinamo» komanda papildināja sastāvu ar amerikāņu aizsargu Viljamu Renu, kurš debitēja Kaseles turnīra noslēdzošajā mačā, tomēr viņš jau vienā no pirmajām nomaiņām guva traumu, tāpēc spēlētāja turpmāka nākotne vienībā patlaban ir neskaidra. Rens ir septītais leģionārs no Ziemeļamerikas, kurš iekļauts «Dinamo» jaunās sezonas sastāvā. Iepriekš vienības ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns bija paudis, ka tiek meklēts vairs tikai viens aizsargs, līdz sākotnēji tika uzskatīts, ka vienības komplektācija varētu būt noslēgta.

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas «Dinamo» pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas «Avangard». Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas «Spartak».

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu