Rīgā noslēdzies Latvijas atklātais čempionāts burāšanā 2017

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Tomsons

No 11. līdz 13. augustam Rīgā, Ķīšezerā, «Burāšanas kluba 360°» teritorijā norisinājās šā gada lielākais burāšanas notikums – Latvijas čempionāts burāšanā trijās burāšanas disciplīnās – Optimist, Laser un Techno 293. Čempionātā piedalījās 142 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas.

Optimist klase pulcēja 62 jaunos burātājus. Visu braucienu līderis bija Mārtiņš Atilla, kurš arī šogad saglabāja savu Latvijas čempiona titulu Optimist klasē, meiteņu grupā par Latvijas čempioni kļuva Agate Einause, Optimist B grupā par čempionu kļuva Ričards Muciņš.

Laser klasē startēja 25 dalībnieki un par Latvijas čempioniem kļuva Robins Špats 4,7 grupā, Radial grupā Artjoms Švecovs, Standard grupā Ģirts Fišers Blumbergs. Techno 293 klase pulcēja 55 dalībniekus un par Latvijas čempioniem kļuva Valters Videnieks U3,5 grupā, Dāvis Mazais U13 grupā, Viktorija Gailuma U13 grupā meitenēm, Matīss Punte U15 grupā, Jana Lomats (BLR) U15 grupā meitenēm, Emīls Punte U17 grupā, Jūlija Matvejenko (BLR) U17 grupā meitenēm.

Māris Birzulis, «Burāšanas klubs 360°»: «Šīs ir lielākās burāšanas sacensības dalībnieku skaita ziņā, kas notikušas kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas 1991. gadā. Par to ir īpašs prieks, jo skaidri redzam, ka ir izaugusi jauna paaudze, kas ir atklājusi burāšanas sportu kā lielisku brīvā laika nodarbi. Latvijas burāšanas tradīcijas ir atdzimušas jaunā kvalitātē, un tas dod pārliecību, ka esam uz pareizā ceļa.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu