Porsche plāno piedalīties Formula E sacensībās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Porsche komanda no 2019. gada piedalīsies Formula E sacensībās. Tādējādi uzņēmums pēc 2017. gada sezonas vairs nestartēs FIA Pasaules Izturības čempionāta LMP1 klasē. Porsche turpina koncentrēties uz starptautiskajām GT sacīkstēm un turpinās izvērst savu motorsporta stratēģiju, izmantojot 911 RSR gan FIA Pasaules Izturības čempionāta GT klasē, kur centrālais notikums ir Lemānas 24 stundu sacīkstes, gan Amerikas IMSA WeatherTech SportsCar čempionātā un citās klasiskās garo distanču sacensībās.

Šīs izmaiņas ir saistītas ar uzņēmuma noteikto darbības virzienu Porsche Stratēģijā līdz 2025. gadam, kurā paredzēts, ka Porsche izstrādās vairākus GT automobiļus un pilnībā elektriskus sporta automobiļus — tādus kā pirmais pilnībā ar akumulatoru darbināmais Mission E, kas paredzēts braukšanai ikdienā. «Dalība Formula E sacensības un panākumi šajā kategorijā ir loģisks Mission E iznākums. Mūsu interesi par Formula E ir rosinājusi augošā brīvība mūsu pašu tehnoloģijas izstrādes jomā,» stāsta Porsche AG Pētniecības un izstrādes nodaļas valdes loceklis Mihaels Šteiners (Michael Steiner). «Porsche strādā ar alternatīvām, inovatīvām piedziņas koncepcijām. Mums Formula E ir labākā sacensību vide, kurā virzīt uz priekšu augstas veiktspējas automobiļu izstrādi tādās jomās kā nekaitīgums videi, efektivitāte un ilgtspējība». Porsche jau ir spēris pirmos soļus, lai šogad izstrādātu savu Formula E sacīkšu automobili.

Tajā pašā laikā uzņēmums arvien vairāk koncentrējas uz GT klasi. «Ražotāju daudzveidība un kvalitāte gan Pasaules Izturības čempionātā, gan IMSA ir ļāvusi mums stiprināt savu apņemšanos un koncentrēt savu enerģiju uz 911 RSR izmantošanu,» stāsta Šteiners. «Mēs gribam būt pirmie. Lai to izdarītu, mums attiecīgi jāiegulda.»

Pēc trīs ļoti veiksmīgiem gadiem, trīs uzvarām pēc kārtas Lemānas 24 stundu sacīkstēs un pasaules čempionu tituliem gan komandu, gan individuālajā grupā 2015. un 2016. gadā Porsche ir gatavs aiziet no LMP1 klases. Tomēr šā gada komanda no Veisahas vēlas aizstāvēt abus pasaules čempionu titulus vēlreiz. Sezonas noslēgums plānots 18. novembrī Bahreinā.

LMP1 viceprezidents Frics Encingers (Fritz Enzinger), kurš ir arī tas cilvēks, kas 2014. gadā palīdzēja Porsche atgriezties augstākā līmeņa autosportā, to komentē šādi: «Lemānas komandas izveidošana no nulles bija liels izaicinājums. Gadu gaitā mēs esam izveidojuši ārkārtīgi veiksmīgu un profesionālu komandu. Tas būs pamats mūsu turpmākajam darbam. Esmu pārliecināts, ka Formula E sacīkstēs mēs saglabāsim savu augsto līmeni. Esam pārliecināti par savām spējām, un mēs ar nepacietību gaidām, kad varēsim sākt.»

Veiksmīgā Porsche LMP1 komanda, tostarp ražotnes piloti, paliks tādā pašā sastāvā. Paralēli dalībai citās sacīkšu sērijās un intensīvam sagatavošanās darbam Formula E sacensībām Porsche meklē iespējas iesaistīties citās darbības un izstrādes jo-mās.

Formula E ir pirmās sacīkstes pasaulē, kurās tiek izmantoti tikai automobiļi ar elektrisko piedziņu. Pirmo reizi tās norisinājās 2014. gada 13. septembrī. Starptautiskā Automobiļu federācija jeb FIA, kas atbild arī par F-1, organizē šo sacīkšu sēriju, lai parādītu savu pozitīvo nostāju pret elektromobilitāti un iesaistītu autosportā jaunus cilvēkus. Atšķirībā no citām sacīkšu sērijām, šo sacensību sezona sākas rudenī un beidzas vasarā. Sacensību norises vietas ir īpaši izveidoti ielu maršruti lielpilsētu sirdīs, kas nozīmē, ka sports nāk pie skatītājiem, nevis otrādi. Elektromobilitātei ir liela nozīme nākotnes mobilitātē, jo īpaši pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu