Aglonā ieradušās vairāk nekā 20 svētceļnieku grupas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Romas Katoļu Baznīcas Informācijas centrs

Aglonā ieradušās vairāk nekā 20 svētceļnieku grupas, kas ceļu uz svētvietu mēroja kājām vai ar velosipēdu. Viņu vidū ir gan liepājnieki, kas ceļā pavadīja visilgāko laiku - trīs nedēļas, gan arī apkārtējo draudžu svētceļnieki, informēja Aglonas bazilikas Informācijas centrā.

Sestdien svētceļniekiem liels izaicinājums bija karstais laiks. Dažas grupas tādēļ ceļā devās pirms plkst. 7 no rīta un pusdienlaikā jau sasniedza Aglonas baziliku. Šodien savukārt laiks jau ir mērenāks un svētceļnieki drīzāk meklē siltas jakas.

Šovakar svētceļnieki pulcējas Aglonas bazilikā uz lūgšanu vakaru, bet pusnaktī Liepājas bīskaps Viktors Stulpins svinēs nakts dievkalpojumu, kas ir īpaši populārs svētceļnieku vidū. Visam Aglonā notiekošajam var līdzi sekot radio «Radio Marija Latvija» ēterā.

Jau ziņots, ka mēneša sākumā no dažādām Latvijas vietām sākās svētceļojums uz Aglonu, kur 11.augustā sākās, bet 14.augustā kulmināciju sasniegs Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki.

Kā liecina informācija vietnē «Katolis.lv», pirmie uz Aglonu bija devušies Liepājas diecēzes svētceļotāji, katoļi no Tukuma, Svētā Jēkaba katedrāles svētceļotāji no Rīgas un ticīgie no Bebrenes.

14.augustā Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas obligātās svinības sāksies ar garīgo mūziku pie bazilikas plkst.17.30, bet turpināsies ar konkursa «Dziedu Dievmātei» laureātu dziedājumiem pie bazilikas plkst.18. Svinības ar dažādiem pasākumiem turpināsies līdz pat 15.augustam, kad notiks svētku galvenā mise.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu