Portugāles soļotāja Enrikeša ar jaunu pasaules rekordu uzvar PČ 50 kilometru distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Portugāles soļotāja Ineša Enrikeša svētdien Londonā ar jaunu pasaules rekordu izcīnīja dāmu soļošanā vēsturisku uzvaru pasaules čempionātā (PČ) 50 kilometru distancē.

Sievietēm pirmo reizi sacenšoties par pasaules čempionāta medaļām šajā distancē, Enrikeša finišu sasniedza četrās stundās, piecās minūtēs un 56 sekundēs.

Iepriekšējo pasaules rekordu, kas kopš janvāra arī piederēja Enrikešai, viņa laboja par divām minūtēm un 30 sekundēm.

Tikmēr otro vietu svētdien izcīnīja ķīniete Hana Jiņa no Ķīnas, kura bija trīs minūtes un divas sekundes lēnāka, tomēr labojot Āzijas rekordu, bet trešo vietu ieņēma viņas tautiete Šucjina Jana, kura finišēja pēc četrām stundām, 20 minūtēm un 49 sekundēm.

Savukārt vīriešiem 50 kilometru distancē par pasaules čempionu pirmo reizi kļuva francūzis Johanss Diniss, kurš ir arī trīskārtējs Eiropas čempions.

Viņš finišēja pēc trīs stundām, 33 minūtēm un 12 sekundēm, labojot pasaules čempionātu rekordu. Dinisam šī bija otrā godalga pasaules čempionātos, jo 2007.gadā Osakā viņš 50 kilometros bija otrais, kamēr Eiropas čempionātā francūzis uzvarēja 2006., 2010. un 2014.gadā.

Diniss tikai par 39 sekundēm atpalika no pašam piederošā pasaules rekorda (3.32:33), kuru viņš sasniedza pirms trīs gadiem sacensībās Cīrihē.

Francūzis svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru, jo otro vietu ieņēmušais japānis Hiroki Arai atpalika par astoņām minūtēm un piecām sekundēm, kas ir lielākais uzvarētāja pārsvars pasaules čempionātu vēsturē. Japānas soļotājiem šī gan bija lielā diena, jo trešais palika Kai Kobajaši, kurš bija vēl divas sekundes lēnāks.

Pasaules vieglatlētikas čempionāta noslēdzošajā dienā svētdien Londonā tiek sadalīti 11 medaļu komplekti, startējot arī latviešu soļotājai Agnesei Pastarei.

20 kilometru distance dāmām ar Pastares līdzdalību sāksies plkst.14.20 pēc Latvijas laika. Čempionātu tiešraidē iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Šis Pastarei būs trešais pasaules čempionāts - 2011.gadā viņa guva 28.vietu, bet 2013.gadā savu rezultātu uzlaboja līdz 23.pozīcijai. Tiesa, pirms diviem gadiem notikušajām iepriekšējām meistarsacīkstēm latviešu soļotāja nespēja kvalificēties.

Tāpat Pastare 2012.gadā Londonas olimpiskajās spēlēs bija 24.vietā, bet pērn Riodežaneiro Olimpiādē samierinājās ar 53.pozīciju.

No Latvijas sportistiem pasaules čempionātā augstāko rezultātu sasniegusi tāllēcēja Lauma Grīva, kura piektdien izcīnīja devīto vietu. Tāpat Gunta Latiševa-Čudare guva 12.vietu 400 metru skrējienā, bet Anete Kociņa bija 13.pozīcijā šķēpmešanā.

Pirms diviem gadiem Pekinā Laura Ikauniece-Admidiņa izcīnīja bronzas medaļu septiņcīņā, bet Sinta Ozoliņa bija septītā šķēpa mešanā.

Vakara sesijā tiks noskaidroti čempioni augstlēkšanā vīriem, diska mešanā, 5000 metru un 800 metru skrējienos dāmām, 1500 metros vīriem, kā arī 4x400 metru stafetēs vīriem un dāmām.

4x400 metros dāmām startēs arī amerikāniete Elisona Fēliksa, kura sestdien ar zeltu 4x100 metros guva savu piecpadsmito medaļu pasaules čempionātos, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Svētdien viņa pretendēs uz 16.medaļu.

Pasaules čempionāts ieies atmiņā ar sestdien notikušo drāmu 4x100 metru stafetē vīriem, kad jamaikiešu leģenda Useins Bolts guva traumu un nespēja finišēt savas karjeras pēdējā startā. Viņš karjeras laikā guva 11 zeltus pasaules čempionātos, kopā savācot 14 godalgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu