Rīgas centrā arvien pieprasītāki kļūst dzīvokļi par cenu līdz € 120 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šā gada otrajā ceturksnī Rīgas centrā strauji audzis pieprasījums pēc dzīvokļiem par cenu līdz 120 000 eiro, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Rīgas centrā saglabājusies tendence, ka dzīvokļu pircēji lielākoties izvēlas divu-trīs istabu dzīvokļus platībā līdz 85 kvadrātmetriem, par cenu līdz 120 000 eiro. Līdz ar to palielinās interese par dzīvokļu iegādi pilsētas «tālajā centrā», tajā skaitā, Grīziņkalnā, Avotu ielā visā tās garumā, Skanstes ielā, Pētersalā un citos rajonos.

Tajā pašā laikā «Ober-Haus» speciālisti novērojuši tendenci, ka pieaug dažādība Rīgas centra dzīvokļu piedāvājumā. Pilsētas centrs paplašinās un agrāk neapgūtas vai degradētas teritorijas pārtop par pievilcīgiem dzīvojamajiem rajoniem. Tiek renovētas arvien vairāk dzīvojamās ēkas, kas padara šos dzīvojamos rajonus vizuāli pievilcīgākus un ceļ apkārtnes dzīvokļu cenu.

Joprojām pircēji izrāda interesi par dzīvokļiem, kuriem ir autonoma gāzes apkure un ir pieejamas autostāvvietas, tāpat būtisks faktors ir lifta esamība, jo lielākoties pirmskara ēkās tādu nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu