Iespējams, atrisināta noslēpumainākā lidmašīnas nolaupīšana vēsturē (1)

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grupa brīvprātīgo izmeklētāju apgalvo, ka ir atraduši jaunus pierādījumus 1971. gada mistērijai, kad kāds vīrietis Amerikā nolaupīja «Boeing» lidaparātu, pieprasīja izpirkuma naudu, bet pēc tam ar izpletni izlēca no lidaparāta un pazuda bez pēdām.

Izdevums «Fox News» vēsta, ka izmeklētāji vietā, kur, iespējams, varēja piezemēties noslēpumainais noziedznieks D. B Kūpers, atraduši desmitiem gadus veca izpletņa driskas.

Boinga 727 nolaupīšana, kas šokēja visu pasauli, notika 1971. gada 24. novembrī, kad kāds vīrietis, kurš sevi sauca par Denu Kūperu (Dan Cooper), iegāja Portlendas starptautiskajā lidostā un iegādājās vienvirziena biļeti uz Sietlu, ASV. Pēc tam, kad lidaparāts bija pacēlies un uzsācis lidojumu, Kūpers paziņoja, ka viņa portfelī atrodas spridzeklis un pieprasīja, lai piezemējoties Sietlā, viņam tiktu sagādāti 200 tūkstoši dolāru, četri izpletņi un papildus degviela.

Policija izpildīja visas Kūpera prasības, bet pretī pieprasīja ķīlnieku atbrīvošanu, ko Kūpers arī izdarīja, paturot tikai trīs lidaparāta apkalpes locekļus. Pēc veiksmīgas degvielas uzpildīšanas lidaparātā, Kūpers pavēlēja lidaparātam atkal pacelties gaisā un doties Nevadas virzienā. Lidojuma laikā Kūpers ar visu naudu izlēca no lidaparāta un pazuda bez pēdām.

Kūpera patiesā identitāte, un tas, kas ar viņu noticis pēc tam, nekad netika atklāts. Noslēpumainais vīrietis un lidaparāta nolaupīšana kļuva par vienu no lielākajām 20. gadsimta mistērijām.

Tomēr, iespējams, izmeklētāji beidzot nonākuši uz Kūpera pēdām pēc tam, kad tika atklātas izpletņa driskas vietā, kur teorētiski varēja piezemēties Kūpers.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu