Kijeva: Saakašvili Ukrainā varēs ieceļot, ja viņam būs vīza

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Gruzijas eksprezidents Mihails Saakašvili Ukrainā varēs ieceļot vienīgi tad, ja viņam būs Ukrainas vīza, pavēstīja Ukrainas ģenerālprokurora vietnieks Evhens Jeņins.

«Saakašvili (kas šobrīd ir persona bez pilsonības, ja neapstiprināsies informācija par to, ka viņam ir kādas trešās puses pase) ielaišana Ukrainā var notikt tikai pēc vīzas noformēšanas,» sociālajā tīklā skaidroja amatpersona.

«Jebkādas aktīvistu aprindu performances vai arī nelegāla robežas šķērsošana dod simtprocentīgu tiesisko pamatojumu, lai viņu sauktu pie administratīvās atbildības, bet personas, ka sekmē šādu nelegālu robežas pārkāpšanu, pie kriminālatbildības (un pēc tam nesakiet, ka nebrīdinājām),» norādīja Jeņins.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko izdevis rīkojumu, ar kuru Saakašvili tiek atņemta Ukrainas pilsonība. Par to 26.jūlijā paziņoja Ukrainas migrācijas dienests.

Pilsonības atņemšanas iemesls bijusi migrācijas anketa, kurā Saakašvili nav pieminējis pret viņu ierosinātos kriminālprocesus, skaidroja Ukrainas Ģenerālprokuratūrā.

Saakašvili ieguva Ukrainas pilsonību ar Porošenko 2015.gada 30.maija rīkojumu. Tajā pat dienā Porošenko iecēla Gruzijas eksprezidentu Odesas apgabala vadītāja amatā.

Saakašvili Odesas apgabala vadītāja amatu pildīja pusotru gadu, bet tad demisionēja, apsūdzot prezidentu solījumu nepildīšanā. Vienlaikus Gruzijas eksprezidents paziņoja, ka dibinās jaunu partiju startam Ukrainas vēlēšanās.

Gruzijā pret Saakašvili ierosinātas vairākas krimināllietas saistībā ar apsūdzībām par valsts līdzekļu izšķērdēšanu un amata pilnvaru pārsniegšanu.

Pilsonības anulēšanas brīdī Saakašvili bija ASV, bet vēlāk devās uz Poliju un Lietuvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu