Daiga Gaismiņa: prieks, ka mans darbs ir augstu novērtēts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau rakstījām, ka par Latvijas Nacionālā teātra pagājušās sezonas labākajiem aktieriem teātra žūrija atzinusi Daigu Gaismiņu un Arturu Krūzkopu. Elzas Radziņas kulons Gaismiņai pasniegts par Rasmas lomu izrādē «Zilā» un lomu izrādē «Veiksmes stāsts». Savukārt Kārļa Sebra gredzens Krūzkopam pasniegts par Lielā Līkā lomu izrādē «Pērs Gints».

«Esmu priecīga, jo mans darbs ticis augstu novērtēts. Par ko man ir liels gandarījums. Es neslēpšu, ka šodien esmu ļoti laimīga. Ar šādām sajūtām arī vēlos iesākt nākamo sezonu. Ceru, ka tie darbi, kas man tiks atvēlēti, būs tikpat veiksmīgi. Tā ir daudzu apstākļu sakritība, tas nav atkarīgs tikai no aktiera vien,» saņemot balvu, komentē Daiga Gaismiņa.

Tāpat īpaša atzinība izteikta aktierim Uldim Anžem par titullomu «Pērā Gintā». Ceļojošo Antas Klints gredzenu par spilgtāko mīlētājas lomu saņēmusi Dita Lūriņa par Elzas lomu izrādē «Sieviete».

Bet gada izrādes nosaukumu ieguvusi režisora Kirila Serebreņņikova Lielās zāles izrāde «Tuvā pilsēta», kā arī Toma Treiņa mazo laukumu izrāde «Zilā».

Visvairāk Nacionālā teātra izrādēs pērnajā sezonā piedalījušies aktieri Līga Zeļģe un Uldis Siliņš, kuri uzstājušies attiecīgi 162 un 172 izrādēs. Savukārt par aizvadītās sezonas labākajiem administratīvajiem un tehniskajiem darbiniekiem atzīti Rodrigo Lorencis un Rita Golubeva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu