«Vēža karotāji» sasniedz Monblāna virsotni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Monblāna augstāko virsotni 4810 metru augstumā ir sasnieguši astoņi onkoloģijas pacienti - projekta «Cilimb for Cancer» komanda. Divu nedēļu ilgā kāpiena laikā sešu valstu pārstāvji kopā ar atbalsta grupu sasniedza vairākas nozīmīgas virsotnes, tādējādi pasaulei pierādot, ka vēža diagnoze nav nolemtība.

Astoņi pacienti jeb kā viņi paši sevi kāpiena laikā dēvēja - «vēža karotāji» - ceļu kalnos veica, pārvarot paši sevi un savu slimību, tā iedvesmojot līdzcilvēkus, bet citiem vēža pacientiem pierādot, ka arī galēju un vēlīnu stadiju onkoloģisko slimību skartie, lietojot saudzīgas terapijas, var sasniegt visaugstākos mērķus un pārvarēt grūtības.

Grupa kalnos kāpa kopš 29. jūlija, virsotni pa virsotnei pārvarot Francijas Alpus. Pēdējā posmā kāpējiem pievienojās arī arābu alpīnists Saīds al Memari.

Foto: privātais arhīvs

«Apbrīnoju pacientus, kuri varonīgi turējās, pārvarot dažādas grūtības, jo augšupceļš bija ļoti, ļoti grūts. Katrs no viņiem ir varonis,» uzsver Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda vadītājs Einars Repše.

Lielākoties vēlīnu vēža stadiju pacienti no Latvijas, ASV, Ukrainas, Krievijas un Čečenijas piedalās Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda rīkotā projektā «Climb for Cancer», kura ietvaros ar kalnu virsotņu sasniegšanu iecerēts popularizēt pretstāvi slimībai, kā arī veicināt dzīves kvalitātes saglabāšanu ārstēšanās periodā. Kāpiens iemūžināts arī dokumentālā filmā.

Kalnos kāpēju komanda Latvijā atgriežas 10.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu