Ķemeru svētkos īpašās ekskursijas, filmas un interaktīvas spēles

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kemeri.lv

Ar plašu kultūras un izklaides pasākumu programmu nedēļas nogalē, 11.-13. augustā, tiks rīkoti tradicionālie Ķemeru svētki. Arī šogad, kad Ķemeru Nacionālais parks (Ķemeru NP) svin savu divdesmitgadi, Dabas aizsardzības pārvalde (Pārvalde) iesaistījusies to organizēšanā, sadarbībā ar vietējiem gidiem, iestādēm un uzņēmējiem piedāvājot svētku apmeklētājiem īpaši daudzveidīgas iespējas ekskursijās, interaktīvās spēlēs, izstādē un kino seansos iepazīt Ķemeru Nacionālā parka (Ķemeru NP) dabas bagātības.

Iepazīt Ķemeru kūrorta dziednieciskos resursus un to izmantošanas vēsturi 12.augustā varēs četrās bezmaksas ekskursijās vietējo gidu vadībā (pirmo reizi - arī angļu un krievu valodā), kā arī pārgājienā ar purva kurpēm Lielajā Ķemeru tīrelī (par maksu).

Mierīgāku aktivitāšu piekritēji Ķemeru NP 20 gadu vēsturi un dabu varēs atklāt, visas dienas garumā iesaistoties īpašā interaktīvā spēlē par un ap interesantākajām norisēm Ķemeru NP. Tās rīkošanā iesaistījies Carnikavas Novadpētniecības centrs, piedāvājot Ķemeros vēl neredzētu radošo darbnīcu. Par īpašu Ķemeriem veltītu pasākumu būs parūpējusies arī Ķemeru bibliotēka, aicinot uz «Teiksmu par Ķemeriem».

Izzinošas aktivitātes par Ķemeru dziednieciskajiem resursiem norisināsies pie sēravota paviljona «Ķirzaciņa», savukārt Dabas izglītības centrā «Meža māja» varēs aplūkot 2016. gadā Ķemeros sadarbībā ar Park Hotel Ķemeri tapušo gleznu izstādi «Ķemeri - apslēptais dārgums!», kas eksponēta arī ārpus Latvijas robežām. Turpat pēc apmeklētāju pieprasījuma tiks demonstrētas arī vēsturiskas dokumentālās filmas par Ķemeru kūrorta un Jūrmalas vēsturi.

Pasākuma programmu, sporta sacensību nolikumus un citu informāciju meklējiet mājaslapā www.kemerunacionalaisparks.lv.

Ķemeru apkārtnē esošās, tiešām pārsteidzošās dabas vērtības, kuru aizsardzībai 1997. gadā tika izveidots nacionālais parks, turpina vilināt šurp tūristus un arī uzņēmīgai rīcībai iedvesmot vietējos iedzīvotājus. Ķemeru svētki ir viens no spilgtākajiem šīs iedvesmas apliecinājumiem, kas top, sadarbojoties visiem Ķemeru kopienas pārstāvjiem - Dabas aizsardzības pārvaldei, Ķemeru iedzīvotāju biedrībai, Ķemeru nacionālā parka fondam, Ķemeru vidusskolai, bērnunamam «Sprīdītis», Ķemeru bibliotēkai, Ķemeru luterāņu un baptistu draudzēm, kā arī citiem aktīviem Ķemeru iedzīvotājiem. Pasākumu finansiāli atbalsta Jūrmalas pilsētas dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu