Ģertrūdes ielas teātrī iestudēta Šekspīra traģēdija «Jūlijs Cēzars»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ģertrūdes ielas teātrī režisors Andrejs Jarovojs iestudējis vienu no zināmākajām Viljama Šekspīra traģēdijām «Jūlijs Cēzars». Pirmizrāde – 18. augustā.

Lai karavadonim Jūlijam Cēzaram neļautu kļūt par vienpersonisku Romas diktatoru, senatori noorganizē viņa nonāvēšanu. Bet tā vietā, lai saglabātu republiku, tiek izraisīts pilsoņu karš un bojā iet arī paši Jūlija Cēzara slepkavas. Roma kļūst par impēriju, un tās vadībā stājas Cēzara pieņemtais dēls Oktāvijs.

Šekspīra traģēdija «Jūlijs Cēzars» atklāj politisko kaislību asiņainās aizkulises. Varas un retorikas spēles, publiskā un privātā tēla attiecības. Personība, dzīvs cilvēks, ierauts nežēlīgajā politiskajā mašinērijā, pārtop publiskā figūrā, neapzināti attālinoties no visa cilvēcīgā.

Mums patīk ironizēt par parlamentu kā teātri un politiķiem kā aktieriem. Ironiski, ka realitātē atentāts pret Jūliju Cēzaru noticis senāta sesijas laikā Pompeju teātra kompleksā. Šekspīrs lugā iekodējis mehānismu, kas precīzi atklāj politisko spēku paņēmienus, manipulējot ar sabiedrisko apziņu. Iestudējums «Jūlijs Cēzars» Andreja Jarovoja režijā veidots kā hiperreāls dokumentālais teātris. Politiskā cīņa var sākties.

Režija, mūzika, gaismas: Andrejs Jarovojs

Scenogrāfija un kostīmi: Sintija Jēkabsone

Lomās

Jūlijs Cēzars: Ināra Slucka

Marks Bruts: Edgars Samītis

Kajs Kasijs: Līga Zeļģe

Kaska: Jānis Kronis

Marks Antonijs: Ivars Krasts

Pareģis/ Mesala: Emīls Krūmiņš

Metels Cimbers/ Emīlijs Lepids: Romāns Bargais

Porcija/ Oktāvijs Cēzars: Dārta Daneviča

Pirmizrāde 18. augustā, nākamā izrāde 21. augustā

Biļetes biļešu tirdzniecības sistēmā https://biletes.git.lv, Galerijā Istaba, teātra kasē stundu pirms katras izrādes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu