Nosaukti desmit pelnošākie dīdžeji

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Adam Holt / REUTERS

Ietekmīgais biznesa žurnāls «Forbes» publicējis pasaules vislabāk pelnošo dīdžeju sarakstu, kura galvgalī ceturto gadu pēc kārtas ierindojies kāds skotu dīdžejs. Kurš tas ir? Aplūko Forbes sarakstu! «Forbes» aprēķinos ietverti dīdžeju ieņēmumi no koncertiem, preču tirdzniecības, reklāmas līgumiem, mūzikas ierakstiem, autoratlīdzībām un tiem piederošajām kompānijām. Apskatīts laika posms no 2016. gada jūnija līdz 2017. gada jūnijam.

Ceturto gadu pēc kārtas pasaulē visvairāk pelnošā dīdžeja titulu ieguvis skots Kalvins Hariss. Saskaņā ar «Forbes» datiem 33 gadus vecais Hariss aizvadītā gada laikā nopelnījis 48,5 miljonus ASV dolāru, kas gan ir par 14,5 miljoniem dolāru mazāk nekā pērn. Dīdžejiem ienesīgākais peļņas avots ir regulāri koncerti Lasvegasā. «Forbes» norāda, ka Hariss par katru uzstāšanos Lasvegasas izklaides kompleksos saņem vairāk nekā 400 000 dolāru (360 000 eiro). Hariss aizvadītajā gadā arī izdevis vairākus pasaulslavenus hitus.

Topa otro vietu ieņem nīderlandiešu dīdžejs «Tiesto», kurš vairākkārt viesojies arī Latvijā, un kurš nopelnījis 39 miljonus dolāru, bet trešo vietu «The Chainsmokers» ar 38 miljonu dolāru lielu peļņu. «The Chainsmokers» - Endrjū Tagarts (Andrew Taggart) un Alekss Pals (Alex Pall) top 10 iekļuvuši pirmo reizi.

«Forbes» pagājušā gada desmit pelnošāko dīdžeju saraksts:

1. Kalvins Heriss - 48,5 miljoni dolāru;

2. «Tiesto» - 39 miljoni dolāru;

3. «The Chainsmokers» - 38 miljoni dolāru;

4. «Skrillex» - 30 miljoni dolāru;

5. Stīvs Aoki - 29,5 miljoni dolāru;

6. «Diplo» -28,5 miljoni dolāru;

7. Deivids Geta - 25 miljoni dolāru;

8. «Marshmello» - 21 miljons dolāru;

9. Mārtins Gariks - 19,5 miljoni dolāru;

10. «Zedd» - 19 miljoni dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu