Jānis Lūsēns izdod ierakstu «AIZ... Mūzika vēlā vakarā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar koncertsērijas iesākšanos komponists Jānis Lūsēns izdod instrumentālās mūzikas ierakstu «AIZ». Albumu «AIZ» varēs iegādāties koncertu norises vietās, lielākajos ierakstu veikalos un populārākajās lejupielādes un straumēšanas vietnēs.

Izdotais albums ir papildinājums koncertprogrammai, kas augustā norisinās Latvijas reģionu baznīcās (Krimulda, Vecpiebalga, Jelgava, Kuldīga) ar noslēgumu 8. septembrī Rīgā.

«AIZ… Mūzika vēlā vakarā» ir tāds ceļojums plašajā skaņu pasaulē, par kādu komponists Jānis Lūsēns sapņojis jau ilgus gadus. Meditatīvās kompozīcijas radītas, ļaujoties relaksētai pirkstu pieskārienu spēlei pa klavieru taustiņiem un apcerīgām pārdomām. Nedomāt, nemēģināt apzināti kontrolēt, ļaut notikt – tāds bija komponista Jāņa Lūsēna mērķis, pievēršoties šo skaņdarbu radīšanas procesam. «Klavieres, akustika, miers.. Nekādu ambīciju un cilvēcisko ikdienas kaislību. Tikai smalku tembru nepretencioza rotaļa,» tā Jānis Lūsēns raksturo jaunradīto materiālu.

Gan koncertprogrammas, gan ieraksta centrālais instruments ir ļoti īpašās «Una Corda» klavieres, kuras radījis starptautiski atzītais klavieru būvētājs Dāvids Kļaviņš un kuras visā pasaulē pieejamas vien desmit eksemplāros. To skaņu palete mūziķu aprindās tiek salīdzināta ar maigiem čukstiem. «Šīs klavieres tiešām ir unikālas. Tām raksturīga klusāka, maigāka skaņa, turklāt papildu iespējas sniedz dažādi klusinātāji, tāpēc klavieres īpaši labi skan akustiskās telpās,» skaidro Jānis Lūsēns.

«AIZ» ierakstā piedalās: Jānis Lūsēns – «Una Corda» klavieres; Harijs Gūtmanis un Karīna Mazūra - metalofoni, zvaniņi, perkusijas; Māris Ziemelis – čells, Evija Mundeciema - flautas, bansuri, monohords, zvaniņi; Jānis Lūsēns juniors - basa un citas ģitāras.

AIZ klausāms Deezer vietnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu